Tuesday, December 30, 2008

lagu baru profile ku.


Estranged - Aurora

Aurora oh Aurora
Penting kah kamu itu
Kenapa aku terbeku

Aurora oh Aurora
Terlalu disanjungi
Telah di tanya mengapa

Kutatap berseri berwarna hijau
Yang menawan sanubari

Walaupun jauh
Kamu dekat di hati
Pandang aku menanti mu
Aurora kamu memberi, kembali mencari

Aurora oh Aurora
Dari manakah kamu
Kekal kamu sungguh jauh

Aurora oh Aurora
Tidak ada gunimu
Sanggup aku tetap menunggu

Terdiam kerana berwarna ungu
Kuputuskan biar bisu

Walaupun jauh..kamu dekat di hati
Pandang aku menanti mu
Aurora kamu memberi, kembali mencari

Malam ini aku sendiri
Menumpu langit sambil berkata
Gembira kamu di sana

Gambar lain.

my first time baking cupcakes


colourful (:

tadaa!!

Monday, December 29, 2008

Nah makan!


gambar cupcake ku (:
p/s; jangan kutuk ok!

Friday, December 5, 2008

Kembali

hei hei. aku telah kembali. im coming back bebeh. mesti ramai gile rindu kat aku. time kaseh. i misssss u too guys. alot. haha. sorry kerana sudah lama tidak meng-update-kan ini blog. banyak perkara yang ingin aku sampaikan disini. yang pertamanya adalah aku sekarang sedang bercuti semester. haha. jadi aku telah mengisi waktu cuti dengan bekerja di McDonald Puchong Permai. Sebenarnya aku nak kumpul duit beli laptop. huhu. kerja kat McD tak lah susah sebab dulu aku pernah kerja McD. Ni pun aku dapat kerja pun sebab atas bantuan Abang Joe store manager situ. Thanx (:

Hari tu aku miss reunion budak-budak sekolah rendah aku. sedihnya. aku kerja waktu tu dan harapan untuk mendapat cuti memang lah sangat nipis. dah la aku semangat sangat nak pergi dari awal sem dulu. haih. nasib. Ila kalau buat lagi update aku ok. i will make sure myself to go.

Aku ade pergi rumah Ain belajar buat cupcakes. and that was my first time making cupcakes. they were so so so cute and i dont feel like eating it. the decoration is so lovely and full of colours. i will update the picture later. thanx Ain (: nanti aku ajar ko buat earrings plak k.

ape lagi ha? aku sebenarnya kat cc ni baru balik kerja. shida ngok dah sibuk call ajak pergi kfc. ok la. off by now. will be update later.

Tuesday, November 11, 2008

Si Kecil Yang Semakin Membesar

*click gambar untuk lebih besar.















p/s; nabiyah sangat comel (:

Thursday, October 23, 2008

Sesuatu yang berharga

Aku akan balik ke rumah esok. sangat excited. aku pun tak tahu kenapa setiap kali nak balik aku akan jadi teruja dan tak sabar-sabar. bagaikan seorang kanak-kanak yang kehilangan gula-gula lalu diganti dengan lollipop oleh ibunya. haha. sungguh tak ada kene mengena. apa yang aku nak cerita ni? terpulanglah. aku tulis apa yang aku suka sebab ini blog aku. tazpunye. sila baca sendiri diatas. ade tulis korangpunye? tak ada kan? jd, sila duduk diam2 dan baca saja.

Aku rindukan keluarga aku. Ibu, ayah, maktok, amin, nabiyah bla bla bla. aku nak sebut semuanya tapi terlalu ramai. maklumlah. adik beradik ku sahaja sudah sedozen. ditambah dengan sepupu-sepupu, pakcik-pakcik, makcik-makcik ku semua, aku pasti kamu akan skip dari membaca nama-nama mereka. biarlah aku sahaja yang tahu. Tapi, aku tersangat rindukan arwah Tokbah. Tengok ni. aku baru taip je tapi air mata aku dah melimpah-ruah. ok. tipu je. tapi aku menangis dalam hati. aku sangat rindukan Tokbah.

Secara jujurnya, aku masih rasakan yang dia masih hidup. Aku rasakan kepulangan aku esok dinanti oleh Tokbah. Tapi itu semua sudah berlalu. Tiada Tokbah yang akan menunggu aku pulang sambil terbaring dikatilnya. Tiada Tokbah yang akan bertanya bila lagi aku akan pulang. Tiada Tokbah yang akan meminta aku menyuapkannya nasi atau meminta aku membuat air. Tiada lagi semua itu. Cuma yang ada adalah katilnya yang kosong tiada penghuni. Cuma kadang-kadang menjadi tempat tidur aku jika terasa rindu. Al-fatehah aku sedekahkan kepada arwahTokbah..

Sudahlah. tisu aku dah basah. nanti rakan bilik aku ingat aku putus cinta pula. hmm. aku sudah baca suku daripada buku law. aku tak larat hendak membaca semua nota-nota sampingan yang disediakan oleh lecturer aku. semuanya adalah sama sahaja seperti di dalam buku cuma diringkaskan. terlalu banyak nota yang disediakan sampaikan aku rasa macam terlalu banyak untuk dibaca. jadi aku tolak tepi dahulu nota-nota itu. aku akan fokus pada manual yang selalu kami guna. nota-nota itu akan aku baca saat-saat akhir nanti.

2,3 hari lepas, ibu telefon. waktu itu jam 6.30 petang. aku sedang berbaring-baring menunggu rambutku kering kerana baru lepas mandi.

ibu ; hello.
aku ; hello *tersenyum panjang*
ibu ; tengah buat ape tu?
aku ; mane ade buat ape2.
ibu ; hah?! x buat ape-ape? nak dekat final ni x study ke?
aku ; ala ibu ni. mane ade orang study petang-petang ni. lagi pun baru je balik kelas. *garu kepala yang x gatal* (padahal dah lebih 2 jam kelas aku habis)
ibu ; yelah tu. minggu ni balik tak?
aku ; mesti lah! *sengih lagi*
ibu ; watpe nak balik? x payah la balik nak pekse ni. alia balik tak?
aku; tak kot. ala..nak jugak. lagi pun, *bla bla bla....

Perbualan itu amat panjang. macam-macam alasan aku bagi. aku memang degil. ibu pun dah faham. jadi, aku tetap akan pulang. alah. macam la akak tak tau ibu pun nak akak balik. asyik telefon je tanya jadi balik ke tak. haha. ibu jangan lah risau. akak study ok dekat rumah. sayang ibu (:

Arwah Tokbah

Ibu & Ayah terchenta



Wednesday, October 15, 2008

Di Tag Lagi.

Aku di tag lagi. terima kasih kepada cik Adziee kerana memahami aku yang ketandusan idea.


1. The age you’ll be on your next birthday:
- .21.im getting older. no more teen years for you Taz. Admit it and be matured

2. Place you want to travel to:
- Makkah with family. then, i want to go to Paris with Rafiz (:

3. Your favorite place:
- Homes. My home and Maktok's. my room is also my favorite place. i love privacy.

4. Your favorite food:
- Ayam Goreng.

5. Your favorite pet:
- Yang berbulu dan kecik. Hamster la. x pon guinea pig.

6. Favorite color combination:
- Black and white.

7. Favorite piece of clothing:
- anything. but my bf prefer me to wear baju kurung cuz it's sexy to him. haha. he's cute.

8. Your all time favorite song:
- If You're Not the One by Daniel Beddingfield. dont ask me why.

9. Favorite TV show:
- Gossip Girls.

10. First name of your significant other/crush:
- Lupa.

11. Which town do you live in:
- Puchong Bandaraya Membangun.

12. Your screen name/nickname:
- taz

13. Your first job:
- McDonalds' crew.

14. Your dream job:
- Interior Designer.

15. One bad habit that you have:
- Letak barang merata lepas tu cari tak jumpa. mostly cincin. and i will keep on berdalih bila Rafiz tanye mane cincin. haha

16. Worst fear:
- Ulat. cacing. dan semua yang seangkatan dengannya.

17: Things you’d like to do before you die:
- Make my family happy.

18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
- New handphone for Ayah. handphone dia asyik mati2. hehe

19. Your husband/wife:
- Im taken but not married yet.

20. Tagged anyone?
- Anyone
- in
- my
- blog
- list (:

Saturday, October 11, 2008

New Song.

Aku sangat ketandusan muzik ketika ini. Tak tahu lagu ape yang perlu diletak di ''current music''. Bosan dengan lagu lama. Jadi, aku letak sahaja lagu ape yg terlintas dikepala.

Lagu yang sedang anda dengar di page saya bertajuk Bizarre Love Triangle dan dinyanyikan oleh Frente!.

Sekian terima kasih.

Friday, October 10, 2008

Award.

Aku dapat award ini dari Encik Muhafis.

Dibawah ini ada beberapa rules;

1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST
2. Bagi kat 5 orang sahaja.
3. Link orang yang terima award ni
4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok !! (buat trackback sahaja pun sudah memadai)

so i tag 5 people untuk this award ;

1. Balkis
2. Eiykaa
3. Azri
4. Madi
5. Hastapronto

Semua yang dipilih adalah kerana saya suka blog mereka. BEST. tp x gila-gila.

Raya pics.

Nabiyah; adik paling kecik (:

Syidah; adik juga
*sebelum ke kubur melawat Tokbah.


Syidah dan dua sepupunya.

Nabiyah lagi.

Thursday, September 25, 2008

Raye Raye Raye (:

[mood : raya ]
[music : musafir di aidilfitri - s.jibeng]

Esok aku balik. nampaknye seminggu la aku x dapat online and blogging. umah maktok aku xde internet. if aku balik umah aku jap leh la aku online. hihi. x sabar ni nak balik. rindu kat family aku. balik ni confirm2 la ade keje menanti aku di rumah. raya2 gak. pas raya test berderet mcm marathon. haih.di kesempatan ni,aku nak ucapkan Selamat Hari Raya kat semua kawan-kawan blogger dan saudara seislam yang lain. Maaf Zahir dan Batin. Batin xyah kot, Zahir je. hehe. nah kad raye. sile la amek ye. penat aku buat dah mcm lampu kelip2 kat depan umah aku je warne die.(:

raya

Monday, September 22, 2008

Tag lagi

Saya telah di tag oleh Hastapronto.
Dibawah adalah serba sedikit tentang diri saya.

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.

- tinggi saya 153cm sejak dari tingkatan 5 dan angka itu mungkin tidak akan berubah lagi.
- saya sangat mudah untuk menjadi gemuk jika makan tanpa beringat.
- saya mempunyai 12 orang adik beradik. cantik-cantik dan kacak-kacak.
- saya suka cermin. *tengok la header picture tu.
- saya gila muzik. tapi saya x pandai bermain alat muzik. suara saya juga tak sedap.
- saya sangat suka melihat perempuan yang cantik dan comel tetapi saya bukan lesbian.
- saya juga suka melihat lelaki yang comel dan kacak tetapi saya cintakan Rafiz Hussin je.
p/s; x cukup la 7 je. nape x bg 100?byk lg aku nak cite ni.

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.

2(a) 5 tabiat buruk anda waktu di sekolah rendah.

- saya suka study pada waktu-waktu terakhir. (last minute dalam BI)
- saya suka beli air botol coke setiap hari sebelum kesekolah rendah agama.
- saya sangat selekeh dalam berpakaian ketika di sekolah rendah. saya juga skema dan kerana itu saya selalu dibuli oleh Izzat Khairi yang sangatlah suka mengungkit hal itu sehingga sekarang.
- saya tak suka basuh kasut sekolah. kadang-kadang guna mesin sampai mesin basuh dirumah rosak beberapa kali.
- masa darjah 3 saya suka ustaz sekolah saya. kahkahkah.
p/s; ni sume dulu ok. tiada kene mengena dengan sekarang.


2(b) 3 subject kegemaran anda disertakan dengan sebab

Math - sebab saya sangat suka Math dan saya dapat A1 mase SPM. saya sangat bangga walaupun subject lain hancur.
Bahasa Inggeris - sebab saya suka dengar orang speaking.
Bahasa Melayu - Sebab ia adalah bahasa harian saya selain dari bahasa Jepun, Prancis, Arab dan lain-lain. *penipu*

2(c) 3 subject bukan kegemaran disertakan dengan sebab

Kimia - saya sangat pening melihat formula molekul-molekul dan segala yang berkaitan dengannya.
Fizik - sama seperti kimia. amat rumit untuk difahami.
Biologi - sebab saya x pernah ambil pun subject ni.

SOALAN 3: Tentang anda.

3(a) menarik pada kamu;

saya lebih mudah untuk tidur tanpa bantal dikepala.

3(b) anda tak boleh hidup tanpa;

keluarga. mereka adalah segalanya bagi saya.

3(c) malam sebelum tidur siapa anda hubungi;

menghubungi orang sebelum tidur adalah bukan kewajipan bagi saya. tetapi ia akan menjadi wajib ketika saya rasa rindu pada si dia. ngeh3 :p


7 manusia yang anda tag selepas ini.

-kak afzan
-kak izzaty
-eyqa
-EA
-fiza
-rahila
-orang yang suke jawab tag.


Raye wei.

aku bengang betul dengan friendster. xtau la ape yang bermasalah tapi aku x dapat nak reply komen orang. aku x nampak pon kolum nak taip komen plus button 'add comment' tu pun x muncul. apahal ntah.

Friday, September 19, 2008

Gurlfriends

i miss my girlfriends. my pretty girlfriends. i came to the idea posting this entry is when i browsing through myspace which i rarely online with these past few weeks. so here's the picture of them. they are getting prettier and prettier. damn. im so jealous. haha.

Syahida
my lesbo partner. haha. for me, she's a good friend. always have time for her friends. she never missed to come to my house for any bbq party. she eats a lot. haha. she's crazy and naughty. i love the t-shirt she gave my on my birthday this year. i love u girl. do well in whatever u do okay.

Syamila
she was one of my closest friend in school. i know her family well and her former bf too. she got herself a new bf now. i hope she's happy with him.

Elli
she's fun. someone who can lighten up ur days with her bright smile. when she lived in puchong, i'd always came to her house studying together with her brother,Aidzat, my mom's menantu idaman. haha. they are fun. we laughed a lot instead of study. but they had moved to Bangi now. i miss u guys.

Nadia
she can do western cook. i love to come to her house eating whatever she cook for me. the best i can remember is lasagna. we do many crazy things back then. changing clothes and taking pics, cut our hair in her mom's room, playing with her mom's make-up kit, eating banana with hot chocolate. that was all in a memory. we haven't meet for almost a year i think. where are u nad? i miss u la. everyone miss u.


New Celebrity Crush (:




He is Penn Badgley.
I love his character in Gossip Girl.
He is my celebrity crush this time.

Wednesday, September 17, 2008

Kad Raya


Puasa sudah melebihi dari separuh bulan. Orang ramai pun semua sibuk buat persiapan raya. Ibu aku mesti tengah bertungkus lumus buat biskut raya. Maktok pulak mesti tengah sibuk nak pasang langsir yang dia baru beli kat Avon tu. Aku kat sini sibuk pergi kelas balik kelas. Nasib baik baju raye dah beli.

Kalau waktu aku sekolah rendah dulu, aktiviti aku waktu nak dekat2 raya macam ni satu je. Kumpul kad raya. haha. kadang2 tu sampai 30 keping aku kumpul setahun. tu pun macam tak puas hati lagi. sebab aku bg org lebih dari tu. memang pun. aku bagi orang kad raya lepas tu aku suruh diorang balas. kalau muka yang macam kedekut tu jangan harap la aku nak bagi. hahaha.

selalunye aku bagi dekat budak2 kelas, kawan2 yang aku kenal and cikgu2 aku. kalau kawan2 tu mmg aku nak diorang balas. tp kalau aku bg kat cikgu tu, aku bagi ikhlas tau. hehe. yang aku ingat, ade 2 org cikgu yang balas kad raya aku. Guru besar sekolah rendah aku dengan ustaz hensem kat sekolah agama aku. hehe. Guru besar tu name die Puan Sharifah. baik sangat. x sangke aku dia rajin gak balas kad raya murid2. hantar pergi kelas pulak tu. hehe. Ustaz aku tu pulak name die Ustaz Shahrizal. mase tu die blum kahwin. Tp sekarang ni dah kahwin. Kad raya die lagi best. die buat sendiri. memang die kreatif pun. cantik kad raya tu even simple.

Kad2 yang aku dapat tu sume aku gantung la kat dinding rumah bila dah nak raya tu. Saje nak tayang kat orang. Aku ingat lagi masa malam raya, orang datang takbir dari rumah ke rumah. Bile aku tau je ustaz aku tu ade join sekali, aku letak la kad raya die atas sekali betul2 depan pintu. haha. die perasan lak tu. pastu esoknye aku pergi raya rumah die, kad raya yang aku bagi pun die gantung gak. seronok gile. haha. ntah ape-ape je aku ni. budak2. biase la kan.

Rindu gila zaman kecik2 dulu. kalau sekarang jangan harap la nak dapat kad raya. semua guna sms la, e-card la, ape ntah lagi. aku pon same je. haha.

Monday, September 15, 2008

Current Song (:


Kepada sesiapa yang perasan, mesti korang rase korang cantik kan? eh silap. kepada sesiapa yang perasan, mesti korang perasan yang lagu favourite aku The Sallys tu dah ditukar kepada lagu lain. Ngeh3. Itulah lagu favourite aku masa kini. maybe dalam 2,3 minggu kot. sebab aku cepat boring. Tajuknye Kekasih Yang Tak Dianggap dari Kertas Band. terima kasih saya ucapkan kepada saudara Ahmad Shahir kerana memperkenalkan saya kepada lagu ini (: Jom nyanyi ramai2!

KEKASIH YANG TAK DIANGGAP - KERTAS BAND

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

*dengar2, nama diorang dah tukar kepada Armada Band. ntah la. lantak diorang.

Monday, September 8, 2008

i've been tagged!

Wedding Tag

1. how old are you?~

: 20years old

2. are you single?

: taken and totally reserved (:

3. in what age do you think you’ll get married?

: around 25.

4. do you think you’ll be marrying the person you are with now?

: i pray for it.

5. if not, who do you want to marry?~

: it is yes. (:

6. do you want a garden/beach wedding, or the traditional church wedding?~

: lantak la. asalkan aku kawen :p

7.your ideal motif?~

: cream

8. where do you plan to go on a honeymoon?~

: haven't think of it yet. all around the world can sayang? ;p

9. how many guests do you think you’ll invite?~

: all the friends and relatives of mine and him.

10. do you want an extravagant wedding or a simple wedding?~

: as long as it is memorable.

11. do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??~

: its depend.

12. how many layers of cake do you want to have?~

: 3 :p

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?~

: my own house with my own cook. haha.

14. when do you want to get married, evening or morning?~

: i prefer morning. :)

15. you’d rather have your reception outdoors or indoors?~

: urmmmm..dunno la

16. do you like a grand entrance for your groom?~

: yeah. absolutely (:

18. name the song/tune you’d like played at your wedding??~

: lagu indie can? haha. i nak pijie perform ah. :p

19. are you a morning person or a night person?~

: night!

20. do you want a solemn ceremony or a light one?

: light!

21. what age do you want to get married?~

: i'd answer it already. duhh

22. describe your ideal husband/wife.~

: definitely like Encik Rafiz b. Hussin (:.

23. do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?~

: whatever. i dont mind.

24. champagne or red wine?~

: teh o ice.

25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?~

: days after wedding. 2 or 3 days la.

26. money or hosusehold item?~

: both. :)

27. who will pay for the bills?~

: us.

28. are you ready for married life?~

: no. cite je lebih.

29. do u think you will still be a virgin until u get married?

: i am.

30. will u always be true to your wife/husband?~

: yeah. sayelah isteri paling solehah nti. :p

31. how many kids do u like?~

: 5-7

32. a new house for a newly wed or an old one?~

: if ade yg new one pon ok jugak. tp if belum, duduk rumah lame dulu then kumpul duit beli same2.

33. will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?~

: pape je la asalkan kawen :p

34. what kind of cuisine would u like for ur wedding?~

: traditional malay cuisine, of course.

35. will u record ur honeymoon in a cd or dvd?~

: take picture banyak2 :p

36. whose wedding plans would you like to know next? [tag]~

: y'all been tagged :p

Friday, August 8, 2008

We love u Tokbah.

Sorry sebab dah lame x update blog ni. for this past few weeks, i just dont have the eager to write. since my grandad's condition getting worst.

Dan semalam, 7 ogos 2008, tepat pukul 1.07 pagi, dekat hospital Putrajaya, atok aku dah tinggalkan aku. tinggalkan kitorang semua. im gonna miss u Tokbah. Akak doakan Tokbah sentiase dicucuri rahmat. kitorang tetap sayangkan Tokbah.

i dunno what else to write. aku still terkejut. and aku perlukan mase utk terima semua ni.

previous post; click
it's good to be home.

Sunday, July 20, 2008

See carefully :p

Which one is more painful?

this one?


or...



this one? :p


*taken from isuhangat.

Sabtu-day

[mood; dizzy]
[music; Asna-Real]

Today i went out to town with the intention to buka puasa there. We (me, ayun, ain) left the campus at about 6pm. The actual plan is to hit Teratak, near Billion. Unluckily, the bus driver took us to the pasar malam area. We have no other choice so we change plan. the 1st thing to do is to buy some foods. we browsed the pasar malam. i bought 2 pieces of fried chicken n some chicken ass. haha. then we find a suitable place for buka puasa. We ordered meal and waited patiently for azan Maghrib.
After done eating, i decided to buy some buttons with different colors to change with my cardie's buttons. it looks so dull with the grey button which is exactly the same color of the cardie itself. i want it to be different. the mission seems to be postponed cuz i'd gave up searching. urgghh. people help me. where can i find those buttons? i bought 2 tshirt to match with my cardie. they are in white and purple. i bought Powder mag and Gempakstarz comic which is 'Skala Cinta 1.8 Meter Persegi'. After done buying, decided to go back to campus. We took a cab since there is no bus cause the time is already hit 9pm. Here's some pics. Enjoy~

one of my addiction

i never have this color of shirt so i'd like to try one

it look creased cuz i put it unfolded in the plastic. malas :p

Saturday, July 19, 2008

To exHicomian Year 6, 2000

To ex HICOMian year 6 on Y2K,
JOIN "SK HICOM YEAR 6 ON 2000" group.
This is for our own convenience in
order we want to contact each other
or plan anything in future.
please FORWARD THE MESSAGE.
your co-operation is highly appreciated.
tq.

So i decided to post it here. Gosh I missed them so much. Especially my ex-classmates in 6 Cekap. to anyone yg berkaitan, sila join group ni. yg xde kaitan tolong jangan join. carik la sekolah sendiri punye ok.

click here
join the group

It is never too late to repent

" Tanda 100 hari menjelang meninggal "
Ini adalah tanda pertama dari ALLAH SWT kepada hambanya dan hanya akan di sedari oleh mereka yangdikehendakinya.. Walau bagaimanapun semua orang islam akan mendapat tanda ini hanya saja mereka menyadari atau tidak.. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar, seluruh tubuh iaitu dari ujung rambut hingga ke ujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan menggigil, contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti, kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.. Tanda ini rasanya nikmat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik dihati bahawa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.. Bagi mereka yang tidak diberi kesadaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu saja tanpa sembarang manfaat.. Bagi yang sadar dengan kehadiran tanda ini, maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


" Tanda 40 hari "
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar, bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya diatas arash ALLAH SWT, maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mulai membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mulai mengikuti kita sepanjang masa.. Akan terjadi malaikat maut ini memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya..


" Tanda 7 hari "
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesaktian dimana orang sakit yang tidak makan, secara tiba-tiba ia berselera untuk makan...


" Tanda 3 hari "
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita yaitu diantara dahi kanan dan kiri, jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi.. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakan..


" Tanda 1 hari "
Akan berlaku sesudah Asar dimana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun dimana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya..


" Tanda akhir "
Akan terjadi keadaan dimana kita akan merasakan sejuk dibahagian pusat dan rasa itu akan turun kepinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimat SYAHADAT dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada ALLAH SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula..


SESUNGGUHNYA MENGINGAT MATI ITU ADALAH BIJAK

Friday, July 18, 2008

Girl's Day Out

Yesterday, as planned, i went out to town with a friend; Ain. Tasha was supposed to go with us but she cancelled it at the last minute and she was, somehow, regretted it :p We have many many many plans to do. Me and Ain have no problem walking for the whole day cause our feet are used to it especially with this shopping work (:
I bought a soft-green shirt, dark-grey cardigan, light grey blouse, silky girl black eye-liner, white-silver pencilcase, vern's pump shoes, sony's earphone, stationery and some other stuff. We also hit Pizza (: Ain's treat. Thanx girl.

i love this shoe.

i bought this for 12rgt.haha

.i love paris.

.i love cardie.

.mushroom soup, pepsi and a garlic bread.

.royal masalla spicy (:.

.my seafood lasagna [half-eaten].

.ain punye spaghetti [half-eaten].