Tuesday, May 27, 2008

My Pendrive (:

Sebenarnye aku g lab ni sbb nak cr pendrive aku yg hilang kat cni smlm plus aku nak update blog ni n menyatakan rase kesedihan aku kat korg. hukhuk. nak nanges dowh smlm. aku mengadu dkt my best friend haniff. he tried to help but.. there is no way to find my pendrive ):

That was the sad part.. Now, kite bergerak ke cerita yg menggumbirakan. hahaha.


Td otw aku g lab, ade segerombolan makhluk dr kolej lelaki come to our girl's college. Actually bukan nak dtg kolej kitorg, dowg nak dtg makan kat dining je. Lepas tu, ade sorg mamat 2, tetibe tanye,


Mamat : Mane jalan masuk dining korang?
Taz : Tu ha. Ikut tangge. (*dlm hati aku ckp, 'ape2 ntah mamat ni tanye soalan bodoh')
Mamat : Oo. Ok.


Tetibe ade sorg lg mamat.


Mamat 2 : Tolong la tunjukkan kitorg jln.
Tazz : Mengadela ko.


That was Buchaw. Baru aku perasan die ade kat situ. Aku pun meneruskan perjalanan utk meneruskan misi mencari pendrive aku. Tibe2, someone jerit pgl aku. Memule pgl 'Taz', aku x alert sgt. Pastu die pgl 'Tazmania', baru aku pndg. That was silly. haha. Bile aku pndg, rupe2nye Buchaw.


Buchaw : Ni pendrive.
Tazz : Hah? *blank*
Buchaw : Ni pendrive smlm jumpe kat lab.
Tazz : Sape yg jumpe? Baru nak cari kat lab.. *relief*
Buchaw : Die jumpe. *tunjuk kat kwn sebelah*
Tazz : Yeke? Thanx... *sengih panjang*
Buchaw n Friend : Kulit n Org Love 2 esok eh (:
Tazz : (ceh, pendrive aku dah bogel)


Ape2 pun, thanx to Buchaw n his friend. Naseb baik dowg yg jumpe. Klu org lain, mmg xde harapan aku nak dpt balik. And to Haniff, thanx 4 trying to help. I do appreciate that.



*Sebelum hilang*

*Selepas jumpe*

1 comment:

PHIRDOTE said...

halloo..taz..
hehe..
i tertengok pic2 u dlm
pendrive..sorry2..
kwn i yg jmpe bukak kt laptop..
dye same klas eco kite..so i tgok cam knal je..upenyer u..
so dye mulanyer berniat nk amek je..tp i da psycho2, bru nk pulkangkan kt u blek..
so sedeh jgk tgok pic sblom n selepas ilang tu..haha