Wednesday, July 9, 2008

Sume nak naik. Tension aku.

I woke up at 10 this morning. sukatila nak bangun pukul bape pon. ibu aku x marah. haha. semalam tgk My Boss My Hero sampai pukul 3 something. I make my bed and folded the clothes i washed yesterday. Take a shower and straightly headed to dining hall. X berape ramai sgt makhluk waktu tu maybe sebab sume bangun awal pegi makan. mase aku dtg, lauk banyak lagi. aku cume ambik nasi separuh, lauk ayam masak kicap dan sayur. i decided not to buy any drink. Plain water is enough. when i headed to the counter, there are just a short line of queu. Sampai turn aku, akak tu kire harge. I was extremely shocked when she said that the price is RM3.60. What the fish. Selalunye klu aku beli lauk mcm tu je plus air seringgit baru RM3 something. aku ni bukan jenis yg suke byk2 lauk. Tp aku xtau la nape mahal sgt hari ni. Mentang2 la UiTM masukkan duit subsidi utk kitorg RM28 semalam utk seminggu terus. Sedap2 je org dining nak naik2 harge sume. Kalau UiTM masukkan subsidi macam biasa RM4 sehari, confirm budak2 x dapat beli air dah. Mati tercekik la kitorg ni. haih. -.-

9 comments:

generasi said...

emm korang xnaik report ke kat senat

NaSzRa said...

huhu~ u masih bertuah tau. kitorg yg part 6 ni sume duk rumah sewa. sume bende pakai duit. Fuh! Mao botak kepale!

Dayu said...

warrggghhh!!! u make me missed my old good times in UiTM, miss the dining hall..time beratur nak byr *lama siot, pjg lak queue*

makanan kat mawar tak sedap, duit subsidi abis buat angkit air kotak je...

tazz said...

haha. dining mmg x patot. mknn x bape sedap pon tp harge die mcm mkn hotel plak.

Mr.Jonny said...

yeah!! setuju fuck dining!~

Mr.Jonny said...

yeah!! fuck dining!~

lOvecAh said...

hehehe.. dun get mad lalink..
cm tataw je dining tuh mmg mentekik darah.. hahaha...
same tender kew...

~ca

lOvecAh said...

wileks lalink..
dun get mad.. bese r tuh..
hikhik

tazz said...

to jonny; yeah. fcuk dining.
to kak ecah; aah la kak. same tender gak.