Thursday, September 25, 2008

Raye Raye Raye (:

[mood : raya ]
[music : musafir di aidilfitri - s.jibeng]

Esok aku balik. nampaknye seminggu la aku x dapat online and blogging. umah maktok aku xde internet. if aku balik umah aku jap leh la aku online. hihi. x sabar ni nak balik. rindu kat family aku. balik ni confirm2 la ade keje menanti aku di rumah. raya2 gak. pas raya test berderet mcm marathon. haih.di kesempatan ni,aku nak ucapkan Selamat Hari Raya kat semua kawan-kawan blogger dan saudara seislam yang lain. Maaf Zahir dan Batin. Batin xyah kot, Zahir je. hehe. nah kad raye. sile la amek ye. penat aku buat dah mcm lampu kelip2 kat depan umah aku je warne die.(:

raya

Monday, September 22, 2008

Tag lagi

Saya telah di tag oleh Hastapronto.
Dibawah adalah serba sedikit tentang diri saya.

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.

- tinggi saya 153cm sejak dari tingkatan 5 dan angka itu mungkin tidak akan berubah lagi.
- saya sangat mudah untuk menjadi gemuk jika makan tanpa beringat.
- saya mempunyai 12 orang adik beradik. cantik-cantik dan kacak-kacak.
- saya suka cermin. *tengok la header picture tu.
- saya gila muzik. tapi saya x pandai bermain alat muzik. suara saya juga tak sedap.
- saya sangat suka melihat perempuan yang cantik dan comel tetapi saya bukan lesbian.
- saya juga suka melihat lelaki yang comel dan kacak tetapi saya cintakan Rafiz Hussin je.
p/s; x cukup la 7 je. nape x bg 100?byk lg aku nak cite ni.

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.

2(a) 5 tabiat buruk anda waktu di sekolah rendah.

- saya suka study pada waktu-waktu terakhir. (last minute dalam BI)
- saya suka beli air botol coke setiap hari sebelum kesekolah rendah agama.
- saya sangat selekeh dalam berpakaian ketika di sekolah rendah. saya juga skema dan kerana itu saya selalu dibuli oleh Izzat Khairi yang sangatlah suka mengungkit hal itu sehingga sekarang.
- saya tak suka basuh kasut sekolah. kadang-kadang guna mesin sampai mesin basuh dirumah rosak beberapa kali.
- masa darjah 3 saya suka ustaz sekolah saya. kahkahkah.
p/s; ni sume dulu ok. tiada kene mengena dengan sekarang.


2(b) 3 subject kegemaran anda disertakan dengan sebab

Math - sebab saya sangat suka Math dan saya dapat A1 mase SPM. saya sangat bangga walaupun subject lain hancur.
Bahasa Inggeris - sebab saya suka dengar orang speaking.
Bahasa Melayu - Sebab ia adalah bahasa harian saya selain dari bahasa Jepun, Prancis, Arab dan lain-lain. *penipu*

2(c) 3 subject bukan kegemaran disertakan dengan sebab

Kimia - saya sangat pening melihat formula molekul-molekul dan segala yang berkaitan dengannya.
Fizik - sama seperti kimia. amat rumit untuk difahami.
Biologi - sebab saya x pernah ambil pun subject ni.

SOALAN 3: Tentang anda.

3(a) menarik pada kamu;

saya lebih mudah untuk tidur tanpa bantal dikepala.

3(b) anda tak boleh hidup tanpa;

keluarga. mereka adalah segalanya bagi saya.

3(c) malam sebelum tidur siapa anda hubungi;

menghubungi orang sebelum tidur adalah bukan kewajipan bagi saya. tetapi ia akan menjadi wajib ketika saya rasa rindu pada si dia. ngeh3 :p


7 manusia yang anda tag selepas ini.

-kak afzan
-kak izzaty
-eyqa
-EA
-fiza
-rahila
-orang yang suke jawab tag.


Raye wei.

aku bengang betul dengan friendster. xtau la ape yang bermasalah tapi aku x dapat nak reply komen orang. aku x nampak pon kolum nak taip komen plus button 'add comment' tu pun x muncul. apahal ntah.

Friday, September 19, 2008

Gurlfriends

i miss my girlfriends. my pretty girlfriends. i came to the idea posting this entry is when i browsing through myspace which i rarely online with these past few weeks. so here's the picture of them. they are getting prettier and prettier. damn. im so jealous. haha.

Syahida
my lesbo partner. haha. for me, she's a good friend. always have time for her friends. she never missed to come to my house for any bbq party. she eats a lot. haha. she's crazy and naughty. i love the t-shirt she gave my on my birthday this year. i love u girl. do well in whatever u do okay.

Syamila
she was one of my closest friend in school. i know her family well and her former bf too. she got herself a new bf now. i hope she's happy with him.

Elli
she's fun. someone who can lighten up ur days with her bright smile. when she lived in puchong, i'd always came to her house studying together with her brother,Aidzat, my mom's menantu idaman. haha. they are fun. we laughed a lot instead of study. but they had moved to Bangi now. i miss u guys.

Nadia
she can do western cook. i love to come to her house eating whatever she cook for me. the best i can remember is lasagna. we do many crazy things back then. changing clothes and taking pics, cut our hair in her mom's room, playing with her mom's make-up kit, eating banana with hot chocolate. that was all in a memory. we haven't meet for almost a year i think. where are u nad? i miss u la. everyone miss u.


New Celebrity Crush (:




He is Penn Badgley.
I love his character in Gossip Girl.
He is my celebrity crush this time.

Wednesday, September 17, 2008

Kad Raya


Puasa sudah melebihi dari separuh bulan. Orang ramai pun semua sibuk buat persiapan raya. Ibu aku mesti tengah bertungkus lumus buat biskut raya. Maktok pulak mesti tengah sibuk nak pasang langsir yang dia baru beli kat Avon tu. Aku kat sini sibuk pergi kelas balik kelas. Nasib baik baju raye dah beli.

Kalau waktu aku sekolah rendah dulu, aktiviti aku waktu nak dekat2 raya macam ni satu je. Kumpul kad raya. haha. kadang2 tu sampai 30 keping aku kumpul setahun. tu pun macam tak puas hati lagi. sebab aku bg org lebih dari tu. memang pun. aku bagi orang kad raya lepas tu aku suruh diorang balas. kalau muka yang macam kedekut tu jangan harap la aku nak bagi. hahaha.

selalunye aku bagi dekat budak2 kelas, kawan2 yang aku kenal and cikgu2 aku. kalau kawan2 tu mmg aku nak diorang balas. tp kalau aku bg kat cikgu tu, aku bagi ikhlas tau. hehe. yang aku ingat, ade 2 org cikgu yang balas kad raya aku. Guru besar sekolah rendah aku dengan ustaz hensem kat sekolah agama aku. hehe. Guru besar tu name die Puan Sharifah. baik sangat. x sangke aku dia rajin gak balas kad raya murid2. hantar pergi kelas pulak tu. hehe. Ustaz aku tu pulak name die Ustaz Shahrizal. mase tu die blum kahwin. Tp sekarang ni dah kahwin. Kad raya die lagi best. die buat sendiri. memang die kreatif pun. cantik kad raya tu even simple.

Kad2 yang aku dapat tu sume aku gantung la kat dinding rumah bila dah nak raya tu. Saje nak tayang kat orang. Aku ingat lagi masa malam raya, orang datang takbir dari rumah ke rumah. Bile aku tau je ustaz aku tu ade join sekali, aku letak la kad raya die atas sekali betul2 depan pintu. haha. die perasan lak tu. pastu esoknye aku pergi raya rumah die, kad raya yang aku bagi pun die gantung gak. seronok gile. haha. ntah ape-ape je aku ni. budak2. biase la kan.

Rindu gila zaman kecik2 dulu. kalau sekarang jangan harap la nak dapat kad raya. semua guna sms la, e-card la, ape ntah lagi. aku pon same je. haha.

Monday, September 15, 2008

Current Song (:


Kepada sesiapa yang perasan, mesti korang rase korang cantik kan? eh silap. kepada sesiapa yang perasan, mesti korang perasan yang lagu favourite aku The Sallys tu dah ditukar kepada lagu lain. Ngeh3. Itulah lagu favourite aku masa kini. maybe dalam 2,3 minggu kot. sebab aku cepat boring. Tajuknye Kekasih Yang Tak Dianggap dari Kertas Band. terima kasih saya ucapkan kepada saudara Ahmad Shahir kerana memperkenalkan saya kepada lagu ini (: Jom nyanyi ramai2!

KEKASIH YANG TAK DIANGGAP - KERTAS BAND

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

*dengar2, nama diorang dah tukar kepada Armada Band. ntah la. lantak diorang.

Monday, September 8, 2008

i've been tagged!

Wedding Tag

1. how old are you?~

: 20years old

2. are you single?

: taken and totally reserved (:

3. in what age do you think you’ll get married?

: around 25.

4. do you think you’ll be marrying the person you are with now?

: i pray for it.

5. if not, who do you want to marry?~

: it is yes. (:

6. do you want a garden/beach wedding, or the traditional church wedding?~

: lantak la. asalkan aku kawen :p

7.your ideal motif?~

: cream

8. where do you plan to go on a honeymoon?~

: haven't think of it yet. all around the world can sayang? ;p

9. how many guests do you think you’ll invite?~

: all the friends and relatives of mine and him.

10. do you want an extravagant wedding or a simple wedding?~

: as long as it is memorable.

11. do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??~

: its depend.

12. how many layers of cake do you want to have?~

: 3 :p

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?~

: my own house with my own cook. haha.

14. when do you want to get married, evening or morning?~

: i prefer morning. :)

15. you’d rather have your reception outdoors or indoors?~

: urmmmm..dunno la

16. do you like a grand entrance for your groom?~

: yeah. absolutely (:

18. name the song/tune you’d like played at your wedding??~

: lagu indie can? haha. i nak pijie perform ah. :p

19. are you a morning person or a night person?~

: night!

20. do you want a solemn ceremony or a light one?

: light!

21. what age do you want to get married?~

: i'd answer it already. duhh

22. describe your ideal husband/wife.~

: definitely like Encik Rafiz b. Hussin (:.

23. do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?~

: whatever. i dont mind.

24. champagne or red wine?~

: teh o ice.

25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?~

: days after wedding. 2 or 3 days la.

26. money or hosusehold item?~

: both. :)

27. who will pay for the bills?~

: us.

28. are you ready for married life?~

: no. cite je lebih.

29. do u think you will still be a virgin until u get married?

: i am.

30. will u always be true to your wife/husband?~

: yeah. sayelah isteri paling solehah nti. :p

31. how many kids do u like?~

: 5-7

32. a new house for a newly wed or an old one?~

: if ade yg new one pon ok jugak. tp if belum, duduk rumah lame dulu then kumpul duit beli same2.

33. will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?~

: pape je la asalkan kawen :p

34. what kind of cuisine would u like for ur wedding?~

: traditional malay cuisine, of course.

35. will u record ur honeymoon in a cd or dvd?~

: take picture banyak2 :p

36. whose wedding plans would you like to know next? [tag]~

: y'all been tagged :p