Tuesday, May 26, 2009

Aku merajuk ah camni!

Adakah laptop aku problem atau memang dia begini?

screenshot kalau korang gune Internet Explorer, adakah begini?

Tetapi kalau guna Mozilla Firepowerangersbiruhensem, jadi begini?
Tapi kalau nak ikutkan, yang sepatutnya berlaku adalah seperti gambar yang kedua tu. Taktau kenapa bila aku bukak guna Internet Exploreryangtakbest tu jadi macam gambar first. Nanti peminat aku bosan je tengok blog aku yang macam tak siap tulisan nampak tak nampak. Haih. Padahal sebenarnye sempurna comel. Hari tu ok. Sejak ada problem certificates error ni ha macam2 pulak hal.

Ni lagi satu hal. Sesiapa tau macam mane nak solve certificates error problem? takboleh bukak myspace ngan blogger (-.-')

Mentang2 aku takde mood lagi dia nak kasi aku panas kan. sengaje ni. lepas ni aku malas dah nak update ape ape kalau tak elok jugak!

Sila bagitau saya adakah korang bukak blog ini keluar seperti gambar pertama atau kedua. sila nyatakan juga web browser apa korang guna? Mozilla Firefox/ Internet Explorer? pleaseee...

Ha! naseb baik ingat. sesiapa tau cara2 nak solve certificates error ni ha? siape pandai nanti aku buatkan kek batik terbaikdaridapurnenekaku. tapi kene datang sendiri la amek. aku baru lesen L.

25 comments:

MaHzAN said...

kpada tazz..wey ko jgn risau..aku gn internet explore bukak ko py blog jd gmbrno 2..ok je..ko pt internet explore tu x update ktinggalan zmnn..adessss

tazz said...

eh eh ko ni. aku gune IE 7.0 takde la ketinggalan zaman sgt. sepak ko kang.

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

lya gne mozila firefox..bez sket...xsuke ngat gune ie...okeh je takat ni

tazz said...

aah. mozilla mmg hensem. tergoda i.

w a n a said...

tazz.. wokey laa je la guna IE..
even xguna MODZILLA, IE tetap mcm no 2..
xmo marah2 ye dear..
senyum sll.. =)
ngeeeee....

mIsSy NiTa said...

akak pki mozilla.. n ur blog looks comel je..
hehehe..

owh akak ade prob gak.. prom nak letak lagu br tak blh...
hihi.. sape2 tau nak upload lagu kat ne.. bg cdgn skit.. hahah.. sbuk kat blog org jer..sowi

tazz said...

wanaa; huhu. nmpknye laptop kite yg masalah (-.-')

kak nita; hehe. akak dah try upload kat imeem?

StingRay said...

IE abes warna putih kot...cuba isi warna tgk...


ha ha ha ha ha

StingRay said...

IE abes warna putih kot...cuba isi warna tgk...


ha ha ha ha ha

tazz said...

tu la pasal. mak bg duit suruh beli watercolor dia g beli kad gambit.

ape ntah aku merepek ni.

akue~ said...

ai..t.you dtg blog saya.

hidung awk comel ahh..nak satu ble?

hehehe.

akue~ said...

ehhh..awk buat gmbr2x awk masuk dalam peti Tv tuh camner ekk?

canggih arr..ajar ble?

tazz said...

buat kat photofunia.com je. tak susah pon.

Shafie said...

cuba update ie8 hehe..
tp mmg website bila view kt ie dgn firefox mmg berbeza..
ikut compability layout page tu :)

tazz said...

ape je yg beza 1e ngan 7?

acapabdulrahim said...

kite gune firefox,
-mula bukak jadi macam gambar pertama tu.
-lepastu tunggu ckit, dia jadi macam gambar nombor dua 2.

haa. mozilla baguskan? boleh tgk 2-2 cara. :D

jaL said...

cuba reset balik ie. Klik control panel -> internet option -> advanced -> Reset.

tazz said...

acap; adeih. mmg la. tgh loading die mcm gmbr 1st pastu jd la gmbr 2nd. saje je eh. sepak kang. haha

jal; ok i'll try. sape ni ek?

syasya said...

cik tazz..
jgn risau
cik tazz
tetap
cun
di dunia blog..
ehh
bukan cik tazz cun
blog
cik tazz
yang cun..

tazz said...

haha. saye mmg tak cun. ensem je.

jaL said...

taz, saye bkk gne ie blog taz nO prOblem jew.. saye pkai ie7. kalO reset xleh guk cube pkara dibwh:

1. Taz dh upgrade ie? kalO blum try upgrade ke versiOn 7. VersiOn 8 xpenah test, kalO nk cube, bOleh try.

2. Mybe browser ie taz ada prOb.. cuba reinstall balik ie, kalO skrg gne ie7, dOwnload ie7 dr internet then reinstall balik.

3. Flash, shockwave n java dh install? kalO blum, try dwnload n install.

4. kalO xleh, tpakse gne brOwser laen. BOleh gne mOzilla, Opera, gOggle chOrme dll.

sapa saye? member ar ^_^

tazz said...

jal; thanx. actually taz dah cek balik. die dah mcm mozilla jugak. hari tu kot prob. sori ek. beria je smpi nak mengadu kat sini. huhu.

member friendster eh? gtau ar sape. kedekut eh. biase ni.

NASRUL NASH said...

kadang bila kita bukak kat IE akan nampak lain dari firefox..
maybe sebab coding yg dorang pakai xsama..
byk lg site yg camtu..
tu yg ramai saran pakai firefox..

thevirus said...

owh..baru tau..mcm 2 ke?

tazz said...

baru tau apakah?