Sunday, June 7, 2009

Apa salahnya jawab soalan dan dapat bayaran? memang berbaloi.

Wah. Gempak lah tajuk aku. macam orang nak berkempen. So, mesti korang tertanya2 kan? yang dah tau tu diam2 je la. buat2 macam taktau.

Ok. first sekali, taz nak tanye korang. pernah tak korang jawab soalan account mase final exam ke, soalan doktor mase nak buat medical check up ke, soalan tok kadi mase nak akad nikah tu pernah tak korang jawab lepas tu dapat duit? memang tak pernah kan kan? who wants to be a millionaire ape kejadah sume kat tv tu tak termasuk kat sini eh. jgn nak mengada.

Ok. second, korang suka tak kalau survey2 yang korang jawab tu dapat memberi kita pulangan yang baik dalam masyarakat? Survey yang korang jawab tu nanti akan menolong badan2 yang bertanggungjawab untuk memberi servis yang lebih baik kepada kita. mereka juga akan menilai pandangan2 para para remaja macam kita semua untuk membantu mereka melakukan yang terbaik untuk kita. dari sini jugak dapat melahirkan masyarakat yang lebih berjiwa terbuka.

Dekat sini taz nak ingatkan, ini bukan tempat buat duit untuk jd kaya tau. ni bukan macam korang kena bayar pendaftaran then dapat pulangan berganda2. ni cuma tempat dimana mereka nak menilai pandangan2 kita sebagai remaja terhadap isu2 semasa, trend2 terkini dan jugak apa2 yg berlaku di sekeliling.

Korang pun boleh start topic sendiri then orang lain akan bagi pandangan dorang pulak. boleh dapat kawan :DD Jangan pulak korang start topic; Saya rasa saya kena pergi facial treatment sebab muka saya dah ada jeragat2 hitam. apa pandangan korang? Yang ni sumpah takde orang nak layan. Dekat sini bukan nak bincang isu pasal korang. Penat dah taz cerita. kesimpulannya dekat sini, daripada korang lepak kedai mamak dengan kawan kawan cerita pasal isu semasa tu tapi tak dapat ubah apa apa sekadar cerita kosong je, baik korang bg pandangan dekat sini. Dah la kat kedai mamak tu kene bayar, duit minyak lagi. kalau kat sini, korang ckp pon dapat duit. Jangan bimbang, sebab pandangan kita akan didengar dinilai oleh mereka dan sekaligus dapat membantu mereka memberi servis yang terbaik, membuat produk yang memuaskan dan banyak lagi faedah.

Lupa pulak. Ni untuk yang berumur bawah 35tahun je tau. kalau ada makcik makcik yang berminat tu, suruh la anak makcik yang sign up ok. nti makcik boleh la bg pandangan sama2. :DD

Ok, siape minat klik sini.

Klik gambar ni pun boleh takde sape marah.


JOM KITA SAMA2 MENJADI MASYARAKAT YANG BERTANGGUNGJAWAB :DD








14 comments:

NaSzRa said...

bagus2. saye nak cekidaut gak!

sHaH said...

aku baru tau website ni wujud..
ada masa nnt aku wat survey tu ye..

tazz said...

ha bagus la tu. cekidaut cepat. :DD

zool said...

tahniah blog anda di masukkan dalam list
http://bloggeruitm.blogspot.com
Semoga dapat memberitau kawan-kawan agar boleh menambah link dan kawan sesama UiTM..

Sori sebab lari tajuk

tazz said...

baiklah!~

StingRay said...

aku da guna menda ni...bila cecah rm6.20...terus dia stop..sampai sekarang..


x tau la napa...sebulan ja dia jalan.


antar msg kat diorang pun senyap je.x reply..cuba le. =)

tazz said...

yeke? ntah ek. tu la. tgk skrg pon mcm da senyap. takde pun survey2 terbaru. bz kah?

A.I.Z.A.T said...

wah bgs ar cik taz..
prihatin pada isu semasa.
nati ade masa sy wat survey tu.
thanks 4 de info aite.
take care..salam

http://aizatbest.blogspot.com

kissy said...

mari rkn2... mnjadi cth msyrkt!! go taz~~~ go taz~~~ i'm dancing to the beat...

Basikal Jepun said...

I want to promote my blog at:
http://jepunmari.blogspot.com

Jemput singgah ye!
Hope you can be my follower ;P

And also, as a gift I wanna give you 3 FREE eBOOK!
Just visit my blog, and click the banner on upper left side.
Its for FREE, RM0...so why not?

FdausAmad said...

beb,gua nak ajak lu mkn kenduri kat blog gua..gua buat western food.
lu Follow blog gua pun xpe lagi bagus.

Blog gua tu dah tak seimbang,bdk2 yang ada makin berat ke belah punk.

NASRUL NASH said...

dorang hanya bukak survey skali sekala je..
tu pun kalo ade kena cepat,
sebab dorang dah limit respondent.. :)

♥ Cik Ca said...

join2.. sis da join da..
br kumpul 3 hinggit lebey jek..
huhuhuhuhu... lmbt nyer nk tgu 50 hinggit...

tazz said...

haha. tau takpe. sama la kite. ciput je dpt kumpul. pastu nak tgu survey baru punye la susah.