Wednesday, July 8, 2009

Mari Undi dekat JERIT AWARD!!

Terpaksa buat scroll box sebab entry ni panjang sangat. Sila scroll untuk baca. Thanx :D



Pertama kali selama aku hidup 21 tahun ni aku amek kesah pasal award2 ni. Kalau dulu tengok la award mana2 yang kena undi oleh penonton contohnya macam Anugerah Berita Harian, Akademi Fantasia whatsoever, tak pernah nak undi. Tapi bila orang yang kita suka tak menang baru sibuk "eh apahal dia ni lak menang dah ah tak best suara sengau lak tu bla bla bla". Tu la hakikatnya.


So, kali ni aku nak undi. Tak menang pun takpe yang penting aku dah undi. Jom kita tengok Taz undi siape. Warna Pink adalah pilihan Taz. Bertuah diorang. :DD




ROCKSTAR AWARD (ROCK AWARDS)

BUNKFACE
BUTTERFINGERS
ESTRANGED
HUJAN
MEET UNCLE HUSSAIN
POP SHUVIT

Taz confused nak pilih mana satu. Butterfingers or Meet Uncle Hussain. Then pilih Butterfingers. Tapi rasa nak jugak vote MUH so saya vote 2x. Boleh ke? haha. Bunkface dengan Hujan is not my favourite. Pop Shuvit pun. Tapi tak bermakna diorang tak best. It's up to our own opinion.


POPSTAR AWARD (POP AWARDS)

AIZAT
COUPLE
DATO' SITI NURHALIZA
JACLYN VICTOR
NIKKI
STACY

Vote Aizat sebab dia original. Lagu dia 100% by him. Taktau la lagu dia yang lain. Ok, Couple pun sama tapi Aizat is the best for me.


POWER VOCAL AWARD

AYU
DATO' SITI NURHALIZA
JACLYN VICTOR
LAN (MEET UNCLE HUSSAIN)
SYARUL REZA (LOVE ME BUTCH)

Ok. Tak perlu penjelasan kenapa pilih Dato' Siti. Kenapa dia ada jugak dalam nominees? Terpaksa aku ketepikan Lan. Sedihnya. Tapi Dato's Siti memang patut menang. Aku suka dia ok. Siapa2 ada masalah?


FLAVA AWARD (HIPHOP/R&B AWARDS)

AHLI FIKIR
CAPRICE
JIN HACKMAN
JOE FLIZZOW
MALIQUE
PHLOWTRON

Ni sebab mak aku suka lagu Mantera Beradu. Tapi aku suka Isabella (Joe Flizzow). Tak pe. Berkorban Taz.


BREAKOUT AWARD (BEST NEW ACT)

BUNKFACE
HUJAN
JOE FLIZZOW
MALIQUE
MEET UNCLE HUSSAIN
PESAWAT

Sebab Lan cakap aku comel sebab tu aku vote. Pfft.


BEST ONSCREEN CHEMISTRY AWARDS

Cheryl Samad and Naz - (Ghost)
Syafinaz Selamat and Paul Moss – (One In A Million Season 2)
Vanidah Imran and Adflin Shauki - (Sepi)
Zahiril Adzim/Liyana Jasmay – (Kami)
Upin and Ipin - (Upin dan Ipin TV Series)

Sebagai kakak yang prihatin nak tengok kegembiraan di wajah adik2 dia bila tengok Upin Ipin menang, maka ini terjadi. *sebenarnya nak vote Cheryl Samad and Naz. takpe. takpe.


FRESH TV SERIES AWARDS (NEW TV SERIES)

FIELD TRIP! USA
FRONTPAGE
GHOST
KEKASIHKU SERU
SINDARELA

Hatiku terubat jua. cehceh. nasib baik takde Upin Ipin kat sini kalau tak terpaksa vote sebab taknak tengok muka Amin sedih. (bajet macam ape yang aku vote semua confirm menang la)


BREAKTHROUGH FILM AWARD

Budak Kelantan @ Kelantan Boys
Kala Malam Bulan Mengambang
Kami
Los Dan Faun
Sepi

Siapa tak setuju vote la sendiri mana korang nak. Budak Kelantan dengan Kala Malam Bulan Mengambang aku tak pernah tengok. Tengok sikit2 je tak sempat nak menghayati.


FAVOURITE TV PROGRAM (NON-DRAMA)

Destinasi Bajet (Season 2)
Field Trip! USA
Homegrown (Season 3)
Majalah 3
One In A Million (Season 2)

Mestilah Homegrown. Teringat hari tu masa dekat kolej nak tengok Bittersweet@Homegrown beria ah kan turun bilik tv awal2 tengok2 ada budak dah cop nak tengok bola??? dah la aku tak minat. Tapi untuk tidak menghampakan diri, aku pergi jalan kaki kat bilik tv kolej Intan. Nasib baik aku takde orang. Tapi bila sampai, sempat tengok 1 lagu je sebab dah nak habis. ):


FAVOURITE TV HOST

Daphne Iking (The Breakfast Show)
Marion Caunter (One In A Million Season 2)
Naz (The Breakfast Show)
Qushairi (Qi) (Destinasi Bajet Season 2)
Qushairi (Qi) (Field Trip! USA)

Sebab dia comel ah ape lagi. ahaha *gelak gatal


COOLEST RADIO ANNOUNCER

Fara Fauzana
Hunny Madu
JJ
Phat Fabes
Rudy


Kalau suka Rudy, mesti nak suka JJ sekali. so, confuse nak vote yang mana. Last2 pilih Rudy sebab dia tembam+comel.


FAVOURITE RADIO SHOW

Fly FM Must Have Music (Hunny Madu)
Fly FM Night Flight (Basil and Hafiz)
Fly FM Pagi Show (Ben, Nadia and Phat Fabes)
Hot FM AM Show (Fara Fauzana and Faizal Ismail)
XFM Indie X (Smek and Mat)


Pilih ni sebab saja saja. Dah jarang dengar radio sekarang so taktau mana best.


STYLO AWARD (MOST STYLISH AWARD)

Dynas Mokhtar
Faizal Tahir
Marion Caunter
Maya Karin
Sazzy Falak


Dynas and Faizal tak stylo. Mereka seksi. Taknak vote Maya Karin sebab Rafiz cakap dia lawa. jeles! *taz, apasal kau ni macam budak2?*. Aku vote Sazzy sebab dia memang stylo. Muka pun dah nampak stylo. Marion adalah definisi cantik. Bukan stylo.


HOT CHICK AWARD

Andrea Fonseka
Daphne Iking
Fazura
Marion Caunter
Marsha


Yeah! saya memang suka Fazura. Ok. Tak kesah la kalau korang tak suka tapi aku punye vote suka hati la nak vote dia. Korang vote sendiri ok :D Yang 2 orang kat atas tu aku tak kenal. Tapi tengok gambar boleh tahan jugak. And again, sorry Marion. walaupun i tak vote u, i tetap suka u. cehceh. Marsha? never.



OK OK OK. Award yang last sekali ni paling aku teruja nak jawab. Terserlah kegatalan bila tengok nama yang tak kenal, terus google nak tengok hot ke tak. Ahahaha. Ok. Yang ni siap ada gambar nominees lagi. OMG Taz sangat gatal.


HOT GUY AWARD


Tony Eusoff

Jonathan Putra ( yang ni ah aku google)

Zahiril Adzim

Zizan Nin

Faizal Tahir


Ahahaha. Amek kau. Semua gambar calon pilihanraya ada. Saya undi Zahiril Adzim. Yay!! Clap clap! Siapa tak kenal, sila klik sini atau sini untuk tengok gambar yang lain. Eh ada lagi. klik sini. Dia pun ada blog. Nak tengok klik sini.


OK. Sesiapa pun boleh mengundi. Jom undi beramai ramai supaya tak menyesal. Untuk mengundi, pergi ke http://www.shoutawards.com.my/


Sekian, thank you.






25 comments:

noor afzan said...

kenal zahiril adzim..
nak vote die jugak..
ngeh2..

taz said...

hehe. vote vote. jgn tak vote :D

kakikereta said...

la kene undi ke...?

http://kakikereta23.blogspot.com/

taz said...

kakikereta; kena la kalau taknak menyesal. ahaha

eyena said...

eh eh.. tak pernah2 undi2 ni..ayaii ok2 takmo nyesal..ngeeh ngeeh

taz said...

hehe. ni la masenye. undi la sekarang. :P

♥chentaMAYA™ said...

semngat mengundi ea taz!

taz said...

mesti la mesti semangat. 1st time buat. free lak tu. hikhik

Ynn. said...

hahaha zahiril ensem gilaa. kalo abu yg tercalon dlm HOT guy tu, i nak undiiiii die byk kali HAHA

taz said...

aah la. nak abu ke nak zahiril? naseb baik sorang je yg ada kalau tak kena buat sembahyang istiqarah. ahhaha. gila.

blog vacĂ­o..^__^ said...

ye. skuq ni pon sy tgh promote shout award 09.. x sabar nk pegi red carpet dia.. ahakz

taz said...

waaa bestnye. nak join! ahahha. tak malu nye taz.

j0j0_bdiN@ said...

aku pon undi zahiril gak..

tapi aku undi lebey r tok qushairi..!
giler wey tgk qi..!

taz said...

jojo; aah kan. dia comel~ hihi

j0j0_bdiN@ said...

nak destinasi bajet 3 plak...
tgk blogger boy x taz...?

taz said...

tak tgk pon. tv bape ek?

j0j0_bdiN@ said...

8tv..
cast de qushairi ngan nas-t
agak ok la..

taz said...

hari apa pukul berapa? nak kena tgk ni. huhu. skrg jarang tgk tv sbb tu taktau cite ape ade skang.kesian.huhu

j0j0_bdiN@ said...

wajib tgk..
haha..

stp khamis..
9.30 p.m.
8tv..

taz said...

laa..semalam ke. apasal u tak ckp awal sikit. kena tgu minggu depan. haha. eh i penah tgk iklan cite ni la. yg ada mamat pondan tu kan?

THE patek said...

Cmon la Taz, go for Faizal Tahir and Marion Caunter pleeeeeeease!! ;D

taz said...

ahaha. da terlambat. da undi dah pon. patek minat faizal tahir? adakah benar?

zool said...

Jom ramai2 undi.. tapi dapat duit ke

THE patek said...

asal sume pandang serong bile aku sokong faizal ahh T.T

tapi papehal Marion tetap HOT! GO GIRL! WUUUHOOOO!! XP

taz said...

zool; takde dapat duit. dapat kepuasan je.ahaha

patek; bukan pandang serong weh. susah aku nak jumpa lelaki minat faizal tahir. kawan2 aku kata tak minat tp dalam hp simpan lagu dia. hipokrit. tp bagus la kalau ko minat and tak segan2 ckp. aku pon suke dia gak. tp takleh nak undi hot guy la sbb dia da kawen. ahaha