Sunday, July 12, 2009

Senarai Kesyukuran Hari Ini (Semalam)


Ok. disebabkan terlambat update sebab tu tajuk dia pelik sikit. Sebenarnya nak buat senarai kesyukuran untuk hari yang bertarikh 11 Julai 2009 iaitu semalam.



Saya bersyukur sebab berjaya berpuasa dengan jayanya. Walaupun banyak halangan *contohnya maktok suruh panaskan lauk sambal udang bersama petai sebab taktau yang cucu dia ni puasa. dahla aromanya menusuk hidung. Lepas tu pulak ajak makan eskrim Cornetto dengan muka tak bersalah sebab masih taktau yg cucu dia ni puasa. Petang tu pulak ibu dtg bawak kuih pau. Abang pulak sengaja suruh adik makan depan saya. Tapi semua dugaan berjaya di tepis Alhamdulillah.



Keduanya, saya bersyukur sebab dah lulus sub paper hari tu. I sampai dua kali mimpi dapat keputusan cemerlang lepas tu asyik fikir orang cakap mimpi selalunya terbalik terus risau takut takut mimpi tu betul2 terbalik. Memang kena extend part 7 la jawabnya nanti. Lepas tu sebelum tidur berdoa supaya mimpi untuk fail paper itu dan keputusannya akan terbalik kepada LULUS. Tapi malangnya apa yang kita nak mimpi memang susah nak dapat.Tapi Alhamdulillah mimpi tu tak terbalik. Aku je yang berfikiran kolot percaya semua benda mengarut macam tu.


Sila abaikan penggunaan kata ganti nama dekat blog ni. Aku memang suke tukar2 sebab I ni tak tetap pendirian. Maafkan saya. Eh ada lagi satu kesyukuran di sini. Sambung balik.



Saya telah membuat keputusan untuk menyambung degree pada December intake. Saya tak berani nak ambil risiko sambung semester ni. Ada lapan subjek lepas tu masuk lambat sebulan (paling lama) dari yang lain. Kiko cakap kena tunggu status pelajar jadi TAMAT baru boleh apply. Berapa lama lagi mahu tunggu? Makin banyak subjek tertinggal. Sebab tu i decide nak sambung December. Biarlah lambat asalkan selamat. *Tapi hati masih berbelah bahagi nak sambung semester ni* -.-
Anda semua tolong bagi pendapat. Saya hilang. I'M LOST.

muke terus jadi buruk bila tengah lost.
(macam la kalau tak lost muka cantik. )


*yang ketiga tu dikira senarai kesyukuran jugak ke? takpe la lari topik sikit. bukannya karangan kena hantar dekat cikgu BM pun.


17 comments:

chipsmore said...

waaa..maktok anda makna cornetto lg 2..hhehehe ;)

sizukaDeboss said...

congrates dear~..^-^
-yg no 3 tu mcm dilema sket..emm..sizuka rase kalo smbung sem nie jimat sket mase..lme lg kot nk tggu disember..cepat abes cepatla kawin..hihi~*terjumpe entri yg taz ckp nak kawin pas abes blajo..ngeee~
=p

taz said...

chipsmore; makan sorang2 plak tu.

sizuka; betul jugak. leh kawen awal. ahaha

noor afzan said...

sian die~
xper.dugaan mmg besor kalau puasa tyme org lain x pose..

betul tuh..
better sambung awal..

KizZ said...

yunk..u sambg je diz sem.x blaja byk pn ag..smpat nk kejar ag..t leyh convo sm2 babe..

taz said...

semakin ramai yang menyokong sambung sem ni. kena fikir balik ni. WARGGGHHH! kalau la boleh apply sekarang kan senang. tp kena tgu status TAMAT dulu. kenapa la UiTM sangat lambat menjalankan tugas (-.-)

arifrusli said...

muahahha... cantik layout.

mmmm sambung je laa sem ni. tp call la uitm dulu... tanye bole ke mohon lagi. and tanye pasal status TAMAT tu.

anyway congrats da tamat!

taz said...

dah call. tp org hea tu cakap tunggu rabu minggu depan (-.-)

fhad said...

wahhhh bgus la da bes puase.. dan bersyukur itu suatu yang amat penting bagi kite selaku hamba dan umat islam yg teguh dengan pendirian agama ok.. gooodddd... heheh

♥ Cik Ca said...

belajar slagi bOle syg...
hiks...

taz said...

fhad; mekasih encik fhad. syukur alhamdulillah :D

kak ca; hikhik. mesti la boleh. insyaAllah.

DIK AN said...

Keep on moving!

taz said...

i like to move it mpve it. ahaha

sizukaDeboss said...

twinnietwinkle_cutegurl89@yahoo.com
*td try ltk kt cbox tp tetibe die kua *wink lak..=p

taz said...

heee. ok ok :)

firdaus said...

jum men teka-teki..

mengapekah taz x pose..?
a) bliau join adik bliau sakit prot..
b) bliau pe'od.. *period kowt*
c) bliau t'kentut dlm air..
d) bliau mimpi basah t/hari bute..?!


aku sokong a, c, d..!

=D

taz said...

daus; cinabeng ko! haha