Sunday, July 26, 2009

Takde Kerja? Jom Google Nama Sendiri.


Pepatah Melayu ada berkata; Jikalau di google nama sendiri, dan gambar sendiri keluar first, tandanya kamu berjaya di alam alam maya. Hahaha. Sila percaya.

Tengok gambar tu. Betapa berjayanya saya sampai straight 3 gambar keluar. Anda pula bagaimana?

Gambar ke-4 entah siapa pulak yang nak kongsi glamour tuh. Yang ke-5 gambar masa reunion dengan kawan-kawan sekolah rendah. Yang ke-6 gambar blogger Adziee. Dia ni link i letak nama penuh. Sama la macam si Arif Rusli tu. Thanks korang. I sukeee :)

Barisan kedua tu semua takde kena mengena kecuali yang last gambar kat Facebook. (Taz ikut trend nak ada FB jugak) Gambar Allahyarhamah Yusni Jaafar ada sebab ayah dia sama nama dengan ayah Taz. Ok tu tak perlu la nak terangkan jugak. Tapi teringat dulu kawan sekolah i nama Aidzat suke tanya macam ni, "Wei, ayah ko yang suke pakai seluar gambar bunga matahari tu eh?" Korang faham ke siapa? Memang Aidzat selalu kena b**** la setiap kali dia cakap macam tu. Tu ok lagi i tak marah sangat sebab dia memang sengal ayam suka gurau. Tapi masa sekolah rendah ingat lagi ada seorang budak nih, sumpah tak ingat siapa nama tapi suka panggil Taz anak Jaafar Onn padahal ayah dia baru meninggal. Ade ke patut?

Ok barisan ketiga memang tak kenal la siapa atok kacak berkaca mata tu. Gambar ke-2 dan ke-3 malas la nak cerita kenapa ada situ. Diorang letak nama Taz dekat diorang punye blog. Tak percaya pergi cek. Yang lagi 3 tu Taz tengah buat kapkek. Siapa nak order jangan order sebab i tak jual haha.



Tak jadi nak tukar nama Taz Winchester sebab bila google keluar gambar ni first

22 comments:

morriss said...

kahkah...eih tapi nama taz winchester best r...bole join dean winchester kejar hantu..hahaa

taz said...

tu la pasal. leh jadi adik angkat sam ngan dean.

mIsSy NiTa said...

alah akak google name akak.. kuar pic tah sape2 tah.. hahaha..

taz said...

tu la bestnye nama unik satu dalam sejuta macam kite ni. hehe :p

aien~s corner said...

aien google nama aien.. kuar muka aien..hehe

tp..

bile taip aien~s corner.. kuar muka award yg aien dpt je.. xde muka aien pn huhu

taz said...

hehe. takpe. tahniah anda berjaya :)

THE patek said...

as expected klua gambar jam Patek Phillipe (yang bukan sebarang brand jam tangan wehh!!)

but bile type Superredpatek, klua someone famous who has replied my Tweet once XD

taz said...

wahahaha. paul moss tu! :D
weh. nama penuh la bukan nama glamor.'muhammad fathi faruq' kuar gambar dekat reunion hari tu. tahniah anda berjaya jugak :)

taz said...

PATEK; lupe nak tanye. ko borak ape dgn paul moss?

arifrusli said...

hahha. xde keje.

aku tau ko slalu search nama kt google kan.

sebab aku pun slalu buat.
hahaha

taz said...

haha. tau takpe. rase mcm glamour je nanti. :D

noor afzan said...

haha..awat keluar lembu yer..?
isk2..

THE patek said...

oh just some guy talk ;)

taz said...

kak afzan; ntah le. die lagi glamour agaknye. tsk

patek; ok now im curious. haha

♥sAzALOvEwAN♥ said...

nk try r nanti..ahaks.. ;)

Ynn. said...

i gugel nama i siti nurhaliza keluar gambar datuk mana tah +__________+

bhahaa :P

taz said...

saza; cube jgn tak cube :)

ynn; datok k la sape lagik. haha

Dzul said...

x hebat agi, sebab dzul lagi cool

http://aboutjonny.blogspot.com/

rahmat said...

hye taz winchester.
mooooooo~
haha

ain said...

hahaahaaa...
xsangka lembu tue punye name 'taz winchester'.. sape yang letak ek name tue???

taz said...

bukan taz winchester tp ade winchester2 la jugak blkg dia. mengada punye lembu!

arby89 said...

haha aku dah try,

gmbo aku pon first,

yg len gambo2 yg datang dari blog aku jgk,

x de gak game yg macam ni ye?

men search2 je

hahaha

lalala~~