Sunday, August 2, 2009

Award & Tag

Hai semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Annoying betul nak panjang2 :p

Ok taknak cerita panjang2 Taz nak jawab tag and berlagak dengan award yang Taz dapat je. Ok semua duduk diam2. Popcorn dah beli? Nak air amek kat dapur. Kalau nak buat ice-blended milo pergi belajar kat blog Dzul.


Sorry kepada sesiapa yang tag Taz tapi Taz tak jawab :( Antara sebab2nye adalah sebab yang menyebabkan penyebab itu terjadi adalah kerana bersebab sebab ok ok sebenarnya sebab Taz dah pernah buat tag tersebut :)


Tag yang ni datangnye daripada Kak Afzan :) Beliau merupakan kawan kepada kakak saya dan juga kawan kepada kami adik beradik siap masa kecik2 dulu kitorang main Hang Tuah Hang Jebat dekat rumah saya masa ibu dengan ayah takde. Sangat la best! Ok terus jawab tag :)


1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???

Nama penuh sila tengok sebelah tepi kiri.
Nama panggilan yang pernah orang panggil banyak sangat meh i senaraikan;
- Nurul (masa kerja mcD dulu nametag saya tulis nama ni lah. Semua orang pun panggil saya Nurul kat sana)
- Yuyui (Abg Jo manager McD panggil nama ni)
- Taz ( Yang ni majoriti. 97% manusia dalam hidup saya panggil nama ni)
- Tash ( Ha yang ni mereka yang berlidah pendek iaitu pelat :p)
- Kiah ( Yang ni mak kekasih hati panggil. ececeh. Suka i :)
- Asha ( Ibu yang panggil nama ni)
- Aca ( Dalam dunia ni sorang ni je yang panggil nama ni. Beliau adalah Arif adikku)
- Tazkiah ( Yang ni ramai jugak panggil. Lebih afdhal sebab membawa maksud yang baik :)
- TJ ( Ha yang ni budak pemalas ah panggil ikut huruf depan je. Yang ni pun seorang je dalam dunia panggil begitu iaitu Hazirah si kembar)
- Trezz? ( Ingat lagi Rahilah kawan sekolah rendah panggil nama ni then dia cakap itu nama jenama seluar track suit?)haha
- Sayang ( Yang ni malas lah nak cerita kan sape yang panggil :p)

Ok rasanya itu sahaja. Oh lagi satu. Maktok panggil saya Akak :)

Umur 21 tahun. Duduk dekat Puchongbandarayabersejarah.

2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih??? biasa kol berapa?? lama tak?

Celik sahaja mataku ini akan ku celikkan sekali laptopku ini. Haha. Suke hati la nak bukak hari hari pun dah blog saya. Sape lagi yang nak tengok hari2 kalau bukan diri sendiri ye dak? Lama memang lah lama. Takkan seminit je tipu la tu.


3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???

Ape lagi berenang itik la wakaka. ok ok be serious. Mestilah tengok statistik tepi tu angka berapa lepas tu ingat balik semalam berapa lepas tu tolakkan hari ni dengan semalam jadi berapa? Lepas tu seronok kejap sebab ada jugak orang nak datang blog ni (dramaqueen betul). lepas tu tengok shoutbox lepas tu approve comment kalau ada lepas tu jalan2 blog orang :)

4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni... korang telah abaikan sesuatu....?

Mestilah pernah. Rafiz sms terlupa reply, panaskan lauk sampai kering kontang, lepas tu maktok panggil buat2 tak dengar pastu nanti kena marah :p

5. Macamana cara korang masak maggie ek?

Kalau nak sedap tumis la bawang putih udang letak telur ape semua tapi kalau nak cepat guna lah air panas je.

6. hubby korang tau tak korang ada blog ni.... penah tak hubby korang baca blog korang????

Hubby? Adakah bermaksud suami? Weh ni tag untuk orang dah kawen la haha kenapa aku jawab?

aku kasi tag ini kepada :


Taknak bagi sesiapa saya kedekut :p


sekian, sama-sama :)



Ok yang neh Award pulak. Award yang sama tapi 3 org bagi iaitu Phirdote, Syasya dan Dzul.


NYATAKAN LIMA FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD INI;

Phirdote

1. Beliau botak.
2. Beliau suara sedap i dengar dia nyanyi kat blog.
3. Beliau penyelamat pendrive saye :)
4.Beliau pandai buat graffiti.
5. Beliau suka berpuisi.

Syasya

1. Beliau seorang perempuan
2. Kakak beliau ada jual cupcake
3. Beliau suke Scarlett Johannson i rasa.
4. Beliau suka dekat air
5. Dan beliau suke Ryan Gosling.

Dzul

1. Beliau seorang lelaki.
2. Beliau expert buat ice-blended Milo
3. Beliau ni sikacakfromheaven
4. Beliau suka photography and art.
5. Beliau cakap beliau model Renoma?

OK itu sahaja :)

13 comments:

noor afzan said...

haha~
bagus2 dah buat..
hehe~
lawak la pulak zaman budak2 dulu..

criestz said...

amek la award dr blog ku juga..

ade byk lg kt uma.. berbakul2..
so amek jela ye mane2 antare 4 award kt shout out tu..
nk amek sume pon xpe..

tau xlawa coz buat sndwi tp nk bg jgk..
xmalu kn sy kn kn =P

taz said...

kak afzan; hehe. mmg lawak :)

criestz; time kaseh! :)

♥chentaMAYA™ said...

wehee~
tahniah!~

syasya said...

haha.. funny

Teddy Reezwan said...

erk. wan pun banyak name : sotong, bapuk, wanie, chepon, chengap, tongtong, wan, reez, reezwan, pok dan sebagainya... ahakzzz

taz said...

wan; teddy pon :)

riddikulus said...

uhhhhh +___+
sdp nye iceblended milooooo~~~
XDDDD

hillie1203 said...

ko igt lagi aku panggil ko trezz ek?

dah lama gile tu babe...aku pun dah x igt dowh...haha

taz said...

hillie1203 ; ingat la wei. haha. skang ko igt balik tak?

Teddy Reezwan said...

aah la.. teddy.. lupe plak name tu kan...

taz said...

wan; hehe. padahal nickname die tu :p

Teddy Reezwan said...

aah erk.. dah la pakai kat blog id.. cam mane leh lupe ni...huwaargh..