Friday, October 2, 2009

Raya Pertama.


First sekali, Taz nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua followers and pembaca blog ni. Maaf Zahir dan Batin. Hihi. Dan juga kepada pemenang kad raya dari tazlovecrafts, harap maaf sebab kad simple nak buat cantik-cantik tak sempat. Dekat boyfriend pun tak sempat nak bagi kad raya +__+

Dah 2 minggu raya baru nak update pasal raya pertama. Takpe la asalkan masih dalam bulan Syawal. Hihi. Pagi pagi raya i kat rumah Maktok sebab i tidur situ. Dalam pukul 9 macam tu semua keluarga sebelah ibu dah berkumpul. Sememangnya setiap pagi raya macam tu. Kitorang beraya dekat Puchong je. Dari i kecik pun. Walaupun ibu ada 3 orang adik beradik je, tapi bila berkumpul memang ramai. Hihi. Dah. Jom tengok gambar. Macam biasa la, klik gambar untuk lebih jelas, nyata dan terang.

Eh sorang tak cukup? Oh tengah adjust camera.

Ok complete. Ni la family Taz :D

Keluarga Ayahngah.

Keluarga Ayahchik.

Keluarga Ibu, Ayahngah dan Ayahchik bergambar dengan Maktok.
Nampak tak yang vogue kat tengah pakai shades tu? :D

All the men and boys.

All the women and girls.

Lepas dah bergambar kitorang pergi melawat kubur Tokbah pulak. Dah 2 tahun beraya tanpa Tokbah sebab Tokbah meninggal bulan Sya'aban tahun lepas.

Anak-anak Tokbah.
Ayahngah, Ibu, Ayahchik.

Maktok.

Nabiyah tak reti duduk diam. :)

Nabiyah tak berapa kenal Tokbah
sebab Tokbah meninggal masa umur dia setahun.

Everyone misses u Tokbah.

Lain-lain gambar masa raya pertama.

My cousin, Fidyah. Tapi kitorang panggil Cik Pah or Pah Yam sebab Maktok nak bagi nama dia Sharifah Mariam tapi Ayahngah taknak. haha. Nama kakak dia Fitrah. Pilihan nama yang bagus dan sesuai.

Adik-adik Taz yang kecik. Amirul dengan Khaidir. Amin takde sebab lambat.

Tengok tu baru nak pakai kasut.

Ok tu sahaja. Sikit je. Raya pertama tak buat apa sangat sebab petang tu ibu dengan maktok sibuk beli barang abang Taz nak bertunang esoknya. Yang tu update dekat entry Raya kedua pulak eh. Baibai :)

13 comments:

aien~s corner said...

cntek gabo 1st tu.. gabo candid..hehe

~♥ cik intan® said...

.comeyl taz pkai tudung! :)

azman shah said...

cantiknya gmbr klasik sgt

taz said...

aien; hahaha. ingatkan gambar taz. kan dah malu. :p

intan; hihi. biase je la sis :)

azman; edit je tu :)

Liyanaa. said...

wuyooo lawa ah u malas nk komen HAHA yg para last i igt u yg nk btunang pft :P

Nazry Iskandar said...

selamat hari raya! ;)

andy said...

wow! great pix editing...photoscape? :)

taz said...

ynn; haha kalau i bertunang mestilah dah update cepat2. mana leh tangguh2. kahkahkah


nazry; selamat hari raya jugak ;)

andy; hahaha. tau takpe. nak guna photoshop tak pandai sgt -_-

Melz said...

selamat hari raya :) ..hehe

taz buat curl kat bucu gambar..kasi timbul gambar tuh.hehe :)

taz said...

melz; buat curl mcm mane?

Melz said...

aa camna nak torangkan..hek²..ala kat 4 4 bucu tuh kasi curl melengkung.. hehe

nursarah87 said...

selamat hari raya..hehe

taz said...

melz; owh. haha. tau2 :p

nursarah87; same goes to u :)