Wednesday, November 25, 2009

Shah Alam pulak.



Sebenarnya malas nak update. Tapi kena update jugak. Seperti yang korang tahu sebelum ni, Taz dapat further study dekat UiTM Sri Iskandar, Perak. Taz pun memang dah terima sepenuh hati walaupun terasa sayu pada mulanya sebab tak dapat tukar kampus Shah Alam. Ececey malu pulak guna ayat sayu² ni. Haha. Ok whatever. Berbalik ke cerita asal, Taz dah siap fikir segala kebaikan dan keuntungan kalau belajar dekat Perak sana.

Contohnya pertama, boleh selalu pergi rumah Cik Piah, makcik Taz, yang dah lamaaaa gila tak pergi rumah dia. Keduanya, boleh mengurangkan perbelanjaan sebab dengar² dekat sana tak berapa nak bandar so kebarangkalian untuk enjoy adalah agak nipis jadi boleh lah kiranya kalau nak meng-fokus-kan diri kepada pelajaran ececey :') Ketiga, kakak Taz pun dapat dekat sana jugak, jadi agak teruja kerana dapat belajar di negeri orang bersama² dengan kakak tercinta kahkahkah. Mengada gila Taz. Keempatnya, seronok jugak belajar jauh² ni sebab nanti bila raya ada sikit perasaan teruja untuk balik ke kampung halaman sambil nyanyi lagu Sudirman, Balik Kampung. Ok dah. Yang keempat tu saje tambah.

Tapi petang tadi, bila Taz check balik surat tawaran tu, dah tukar kampus Shah Alam. Mula² memang rasa blur sikit taktau nak happy ke tidak sebab Taz memang dah excited nak pergi Perak atas ketiga² sebab diatas. Tapi bila fikir² balik, Taz bersyukur dapat dekat Shah Alam :) Dekat dengan family semua. Lepas tu kalau ada apa² senang nak balik rumah :D Lepas tu boleh belajar dengan Cik Tasha kesayangan :') Ok lah. Mana² pun boleh. Asalkan dapat belajar dengan aman. Thanks Uncle Faris. :)

p/s; kepada Razman, sila bentang karpet merah. hahaha.



20 comments:

Razman said...

haha..xsabar nak buli junior..=P

dianna said...

dpt shah alam? yeah boleh jumpe :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.taz!
.nk transfer gak!!!
.how?

taz said...

razman; cis!

dianna; hehe. jom dating! :P

si s intan; kite buat surat :)

cik peah said...

ko masok bulan 1 ni la ek??

taz said...

yup!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.alasan dkt surat tu ape?
.alaa nk tukar shah alam
.x mo melaka, tp ruma sis kt muar
.nk bg alasan jauh dr ruma, x logik
.uwaaaa help!

SejarahCintaMastura said...

akak taz nak gi kat perak ke kat shah alam.. ?

pening sy dgn ayat2 akak taz ni.. :-)

azman shah said...

elok jauh di perantauan
pasti byk pengalaman

fiD said...

a,ah, camne nak tukar? alasan pew?

cik peah said...

oh semoge berjaye..heheh..:)

Teddy Reezwan said...

waaa... tak dapat la nak jumpe taz kat SI.

tak pe la.. jz belaja lek lok ya..

noor afzan said...

good..
dapat shah alam..
ooo..kakak sambung master ke kat uitm tuhh?
rajinnya dia belajar kan..
ahaks~

enyheartsdiamond said...

blaja mn2 pon sama ja babe :)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

taz
kalo razman tu buli ..
gthu
leh sekeh kepala die
haha
neway
congrate dear

Ries Lee said...

belaja jauh2 lagi adventure...
dah dapat dekat ok la jugak..

kid said...

taniah...
emm taz nnti blh jumpe ngn abg sy ekk

Muhafis said...

tahniah, sy masi di segamat..
perak okie wut..
shah alam pencemaran udara byk.. hehe

PHIRDOTE said...

tahniah taz =)

MaHzAN said...

apapun bljrr mane2 sama je woo..gud luck for tazzz