Friday, May 21, 2010

Day 01 - Your Favourite Song

Kalau cakap pasal lagu, sumpah panjang gila entry ni nanti. Sebab i ni sangat sangat sangat universal. Semua layan kecuali dangdut. haha. i bg lagu favourite i mengikut category lah :)

First, lagu Inggeris. Banyak gila i suka. Tapi dua lagu all time favorite i adalah ini.





Lain lain lagu Inggeris;

1. Frente! - Bizarre Love Triangle
2. Nightmare of You - I Want to be Burried in Your Backyard
3. Boxcar racer - There Is
4. Indecisive - White Roses
5. Angel and Airwaves - The Adventure
6. Semua lagu Eisley
7. OST New Moon :)

Dan banyak lagi. Susah la nak tulis semua. Memang banyak lagu i suke :)

Sekarang lagu Melayu pulak. Dah nama pun orang Melayu mesti lah dengar lagu Melayu kan? Tapi sejak kebelakangan ni i dah jarang dengar radio so taktau perkembangan lagu2 baru. Ok, ni lagu lagu Melayu yang i suka.



Lagu Nabil ni i suka sebab lirik dia sangat relax and rentak dia sangat best yawww! hehe. Lepas tu lagu ini,











Apasal semua lagu zaman i sekolah rendah je ni? Hahahaha. Sengaja nak mengimbau kenangan. Tapi seriously, I lagi suka dengar lagu lama dari lagu-lagu baru. Sebab lagu-lagu lama memang terbaik. :)

Emmm. Lagu band-band indie pula i suka lagu-lagu Bittersweet, Oh Chentaku, The Sallys, Bliz, etc.





Ok last sekali, tak lengkap la kalau takde lagu Korea kan kan kan? Kahkahkah. Ini lah penyebabnya kenapa i dah lama tak dengar radio and taktau lagu-lagu baru T______T. Sebab sekarang i asyik dengar lagu mereka. Kalau tak dapat A subject Korea sem ni taktau lah nak kata apa. Tapi memang susah la. Haih. Kan best kalau dia ajar pasal artis dan lagu. Mesti boleh A+++++. Hahaha. Ok ni antara lagu yang i suka.







ok malas dah nak cari kat Youtube. hehe. I suka Bigbang, 2PM, SNSD, BEAST, Mblaq, FT Island, 2NE1, Kara, dan lain-lain. Bye.

3 comments:

enyheartsdiamond said...

if u are not da 1 <3<3<3

kembatolo™ said...

banyak gila lagu..haha

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....