Friday, June 18, 2010

Day 04 & 05 - Your Favorite Book & Quote

Jom sambung lagi 30 Days Project tu :) Kali ni pun 2 hari sekali saya buat. Nak habis cepat punya pasal. Hari ni pasal Your Favorite Book dan Your Favorite Quote.

Day 04 - Your Favorite Book

Mestilah buku² pasal penyiasatan dan jugak buku² misteri. Hahaha. Tak habis². Dah memang minat kan. Nak buat macam mana. Dulu saya kumpul komik Detektif Conan. Banyak gila. Daripada no.1 sampai no.40 lebih rasanya macam tak pernah miss je beli. Tapi satu pun takde sekarang T_____T Bila ingat balik memang la sedih gila nak mati kan. Tapi nak buat macam mana. Orang ni baca orang tu baca letak sepah² koyak sana koyak sini last² kena buang dengan ibu la kot T__T. Takpe lah. Redhaaaa Ya Allah. Hehe.

Cakap pasal komik, saya pun kumpul komik Gempakstarz. Suka sangat baca :)

Gambar credit to CARI Forum.

Kalau novel, saya suka Twilight Series, Ahadiat Akashah, dan macam² lagi. Haha. Malas nak ingat. Buku yang ada kat saya sekarang, yang kat bawah ni je lah. Hahaha. Biasa lah. Dekat rumah Maktok. Takde buku sangat.


Day 05 - Your Favorite Quote.

Favorite Quote. Susah la nak jawab yang ni. Saya bukan tau sangat quote² ni. Yang saya ingat and suka, lirik lagu Eminem - Lose Yourself. Boleh kira sebagai quote ke? Haha. Lantaklah. Asalkan ada :P

Bunyi dia macam ni ye kawan
².

Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted-One moment
Would you capture it or just let it slip?

Ececeh. Kira boleh la tu jadi quote kan? Ok lah. Bye :)

p/s : oh lupa. sesiapa yang nak tanya pasal ultrastar tu, formspring je :)

6 comments:

hafiz said...

ehheee...
bnyak ngn buku favorte

hafiz said...

ehhee...
banyak nya buku komek..
nnti nak pinjam..
skali ngn buku jpj tu a..
:)

sizukaDeboss said...

taz dah jadi kaunter pertanyaan ultrastar.heeee.tp memang berbaloi-baloi!

intanurulfateha ❤ said...

.rajinye taz bce buku!

enyheartsdiamond said...

my fevret book is textbook.. my fevret quote is.. fly like a butterfly, sting like a bee :)

taz said...

fiz; hehe. buku jpj takkan takde kot? :P

sizuka; hehhe. berbaloi baloi :)

sis intan; hehe. takde la rajin sgt pun.

eny; i benci textbook tebal tebal T____T