Sunday, June 27, 2010

Day 06 - Whatever tickles your fancy

Ada jugak header akhirnya. Sorrylah guna Photoscape je. Nak guna Photoshop tak pandai. Hahaa T____T

Hari ni nak sambung 30days project :)

Whatever tickles your fancy or in other words, whatever that makes you happy (betul kan?). Apa yang buat saya happy adalah bila tengok gambar² lama samada dengan family, kawan² or apa² je la yang boleh ingatkan kita dengan kenangan² lama. Saya memang suka tangkap gambar. Benci ohh bila nak tangkap gambar je, nanti orang cakap, 'ish tak habis² tangkap gambar'. Sukati aku la, kau tau apa kan?

Kalau boleh setiap apa yang seronok, or buat saya happy, or masa² happy, kan best bila ada gambar. Kita ni manusia, bukannya boleh ingat semua benda kan? Hehee. Jadi, bila kita tengok balik gambar² lama, teringat balik kenangan² terindah. Ececeyh poyo pulak kan. Jadi, itulah kepentingannya bergambar. Lantaklah orang nak cakap kau gila kamera ke, batak kamera ke apa ke, diorang pun sama je sebenarnya. Hahaa. Jom tengok gambar² yang agak berharga la jugak and ada kenangan² tersendiri buat saya. Geli pulak ayat aku ni.


Ni masa konvo diploma. Mestilah berharga kan? :)

Gambar dengan family masa konvo :)

Ini masa buka puasa ramai² dengan budak² kelas masa saya diploma dekat UiTM Segamat dulu. Rinduuu T___T

Yang ni pulak buka puasa dengan budak² wing. Rindu jugak diorang niii T___T

Bestfriend saya dekat Segamat. :')

Hahahaa. Ni masa nak pergi dinner kolej. Wing saya dapat tema apa ntah tapi ada ciri² berkonsepkan alam semulajadi. So, jadi la gadis hutan macam ni.

Ni masa dekat UiTM Shah Alam pulak. Masa kitorang pergi carik pacat jungle trecking kat Bukit Cerakah.
Benci gila. Hahaa. Tapi best. Kenal ramai kawan :)

Ni masa bukak gerai dekat sekolah masa hari kantin. Hahaa.
Sangat sedih yee sebab tak laku. Nampak tak muka sedih tu? T____T

Masa ni hias pokok Krismas untuk anak angkat Auntie Anisa. Exchange student dari German. Kesian dia jauh dari family so dengan pokok Krismas ni, terasa la sikit suasana Krismas kan? Bukan selalu dapat hias pokok krismas. Hehe. Tu ayah Taz. Nak jadi Santa Clause. :p

Ni masa saya buka gerai depan rumah Maktok. Masa ni isi masa cuti satu sem before sambung Degree. Macam² ada. Goreng pisang, keropok lekor, kuih muih, jambu batu, air etc. Cari pengalaman susahnya nak cari duit. Tapi tak sedar² jugak. Kerja nak habiskan duit je. Haha

Ni masa kerja kat McD :)

Adik bongsu Taz. Best kan kalau kecik² ada gambar mcm ni. Taz takde T____T

Masa teman adik, Amin, naik kuda pusing². Hahaha. Ni untuk kanak² je boleh. Tapi sebab kena temankan, jadi saya boleh naik sekali. Kahkahkah. Lantak la orang nak pandang pelik pun :P

Dengan kawan² dekat sekolah menengah (SMKPU1).
Gambar dengan kawan² SAMTTAJ takde T____T

Masa SPM. Tunggu nak masuk dewan :)

Masa reunion kawan² sekolah rendah :)


Ok tu je la. Banyak lagi tapi malas la nak letak semua :P
Babai. Thanks for reading :)

12 comments:

hafiz said...

banyaknya perubahan..
ehheee..

taz said...

nak kate makin tembam ar tu kan? T____T

sizukaDeboss said...

kalo hal gila gambar jangan risau.kita sama.hehe.

hafiz said...

mnda mcm tu..
tembam tukan comel n sihat
:)

taz said...

sizuka; hehee. peace bebeh :)

fiz; betul3 :p

haslina said...

bila konvo tu..tahniah....

salam singgah

taz said...

haslina; tahun lepas :) tq.

Ries Lee said...

leme giler tak singgah blog ni..
hapie belated graduation day taz!
hehehe..

Winnie Cik Mastura said...

hehe. wah bestnya, time buat jualan tuh time akak form bape? hehe.

taz said...

ries lee; hehe. tq :)

mas; mase baru habis diploma la dik. hehee. tgu masuk degree. satu sem terbuang takde wat pape. cari la duit sikit. :)

intanurulfateha ❤ said...

.taz!
.bestnyeee pnh keje kt mekdi
.mesti dpt mkn bege stiap ari kann
.nyum nyum!

taz said...

tgk badan la sis. huhu T___T