Saturday, June 5, 2010

Day 2 & 3 : My Favorite Movie and Favorite Television Program

Hai korang :) Sorry sebab pemalas nak update blog. So hari ni saya update 30days project tu untuk 2 hari ok. hehe.

Favorite Movie

Favorite Movie saya ada banyak gileerr kot. Tapi secara rumusannya saya sukee cerita hantu, cerita romantik, cerita lawak, dan paling sukeee adalah cerita pasal penyiasatan. Hahaha. Masa sekolah rendah dulu kalau orang tanya cita-cita dah besar nak jadi apa, terus cakap doktor la, cikgu la apa la. Tapi dalam hati berangan nak jadi penyiasat persendirian. Kahkahkah. Padahal misteri kehilangan roller-blade hadiah arwah Tokbah pun tak dapat nak selesaikan, ada hati lah kan nak jadi penyiasat ni. Tengok movie je la Taz. Jangan berangan lebih-lebih.

Ok ni cerita favorite saya setakat ini.


Ip Man 2

Hahahaha. Nak gelakkan diri sendiri dulu. Tak percaya bai gua suka cerita ni. Sebab gua mana suka cerita kungfu gaduh-gaduh ni bai. Hahaha. Antara semua cerita baru yang keluar wayang ni, gua dah tengok Iron Man, Furry Vengeance, Nightmare on Elm Street. Semua ni memang gua nak tengok lah kan. Ip Man 2 tu gua pandang tepi je tak berminat langsung nak tengok. Tapi bila satu hari tu terpaksa tengok cerita sebab adik-adik gua semua nak tengok, gua pun ikut la. Last-last gua yang paling semangat dalam panggung tu siap tangkap leleh nangis-nangis mengenangkan nasib Ip Man tu. Hahaha. Ok gua memang emo sikit. Bila fikir-fikir balik, cerita ni paling best antara semua yang dalam senarai gua nak tengok tu. Fine.

Cerita kedua, cerita yang baru ni la, iaitu Prince of Persia. Memang best gilaaa :) Malas la nak cerita banyak, tengok sendirik. hehe.


Emm. Banyak lagi tapi susah la nak fikir pagi-pagi ni. -__-' Saya bagitau mana yang ingat je lah ye. Cerita romantik pulak, saya suka cerita Jepun ni; Koizora (Sky of Love).


Cerita dia sweet sangat. hehe. tapi tak elok untuk tontonan kanak-kanak. Bukanlah tak elok sangat cerita dia, cuma, jalan cerita dia macam tak sesuai. Haha. Ok tak faham takpe. Mari kita proceed. Next cerita ni; Taken.


Bergaya ah kalau ada ayah macam ni. hehe. Cerita lain pula, saya malas nak google. Sebab cerita seram-seram. Haha. Antaranya cerita Jeepers Creepers, Nighmare on Elm Street, etc.

Sumpah susah nak ingat balik cerita apa yang saya suka. Sebab banyak sangat T________T
Setakat ni je lah ye.

Favorite Television Program

Seterusnya, Favorite Television Program. Saya nak suka Istana Takeshi boleh tak? Haha. Saya tak berapa sangat tengok realiti TV program. Tapi kadang-kadang saya layan lah jugak macam yang dekat MTV tu. Punk'd, My Super Sweet 16, dan macam-macam lagi.

Saya lebih suka tengok drama sebenarnya. hehe. Kalau bab-bab drama ni memang banyak lah pulak idea kan. First, cerita ni.


Dulu-dulu suka gilaaa tengok sebab Tom Welling. Haha. Apa-apa je nak Tom Welling. Gatal gila kau ni Taz. Haha. Lepas tu pulak, suka drama-drama ni jugak;


Supernatural

Tru Calling

CSI

Dan cerita terbaru minat baru tengok semalam, Lie To Me :)


Ok bye. Next update maybe hari ni atau esok :p

5 comments:

sizukaDeboss said...

wah istana takeshi ade lagi tak sekarang?:P

hafiz said...

dlu ajak tgk ip man xnak
:((
cedihnyee..
ehhe :))

Ries Lee said...

ip man memang best..
ip man 2 sequel utk ip man kurang menarik..
dan ader nampak gayanyer mmg konpem ada suquel lagi utk ip man..
tak caye cuba google..

Winnie Cik Mastura said...

hehe. akak, Lagenda Budak Setan tak ada kak? cerita tuh sedih tuh. huhu.

taz said...

sizuka; hehe. takde dah kot. tgk kat youtube je la :)

fiz; mana tau. ingatkan tak best. hehe

ries lee; bestnya kalau betul ada yg no.3 :')

mastura; alaaa. takleh lawan novel dia la dik. hehe.