Tuesday, December 21, 2010

Happy Birthday my Heroes :)

Hari ni birthday ayah Taz. Macam mana la boleh lupa tadi. Dah pukul 5 baru teringat. Padahal hari tu dah ingat dah. Haihh. Tadi sms kakak "Birthday ayah buat apa?" then dia reply, "Dah buat kek dah semalam". CIS. Mentang² i duduk rumah Maktok terus dilupakan. Takpe takpe. Kek je pun. Ape de hal. HAHAHA.

So, i nak ucapkan happy birthday to my beloved father, Ayah :) Semoga panjang umur Ayah. I love you so muchie much!

Oh yee. Semalam adik² i dah selamat berkhatan. Hehe. Pagi² Maktok kejut kecoh² apa entah. Rupa²nya dia nampak Amirul dengan Khaidir dalam TV. I pun lupa pulak nak bagitau dekat Maktok yang dorang bersunat tu live dekat Malaysia Hari Ini. Majlis berkhatan perdana tu di anjurkan oleh Lembaga Zakat Selangor dengan kerjasama MHI,TV3. Gila best diorang bersunat pun nak live. Untung la korang Mirul dengan Khaidir. Abang² korang tak merasa pun. HAHAHA.

Semua orang ingat Amirul yang takut and Khaidir yang berani sikit. Sebenarnya Amirul ni abang and Khaidir ni adik. Tapi Khaidir ni lagi cerdik sikit dari abang dia dalam berfikir. Rajin pun rajin. Amirul ni susah sikit. Tapi rupanya ibu cerita Khaidir yang paling penakut sekali masa nak sunat tu. Punya la menjerit satu masjid tu dengar. Sampai 5,6 orang lah kena pegangkan dia. Amirul diam je tapi ada la bunyi sikit. Tapi takde la berteriak macam adik dia tu. Hehe. Kalau dah abang tu abang jugak.

Yay! Kitorang dah. Korang dah ke? :P

Masa hari bersunat tu pun sebenarnya birthday Amirul. Perfect timing. Dapat hadiah paling best. Hehee. Amirul ni suka sangat tangkap gambar sorang². Berangan depan camera. Sama macam kakak dia. HAHAHA

Happy Birthday my hero lagi sorang. Hero la sangat! XD

Sekarang ni, tinggal Amin sorang je adik i yang belum sunat lagi. Hehee. Kesian dia sunat sorang² nanti. Hari tu dia nak join dengan abang² dia tapi tak lepas pulak sebab dia baru darjah 1. Hehee. Takpe laa, cousin Amin kan ramai lagi. Ba'im ada, Wan ada. :)

Ni Amin masa masuk pra sekolah. Comel kan? :) Tepi tu Nabiyah adik i paling bongsu.

Amin masa kecik lagi. Suka gambar bawah tu yang dengan arwah Tokbah. Comel sangat dua² tengah kunyah oren :)

Amin dengan Khaidir few years back. Apa ntah yang seronok sangat si Khaidir ni tapi happy je tengok gambar dorang ni :)

Last but not least. Ni gambar favorite i :)
Dari kiri; Amirul, Khaidir, Nabiyah & Amin.
Style kan gambar ni. Ibu yang tangkap :)

Ok itu saje. Thanks for reading :) BYE!


11 comments:

intanurulfateha said...

cantik baju taz!

taz said...

sis! tu baju ibu taz masa dia bertunang dulu. heheee. cantik kan? :)

sizuka[Izzati] said...

selamat tambah umur, ayah taz.ehhhh taz ade berape beradik?kecik comel je lagi mereka2 ni:D

taz said...

sizuka; ada 12 orang :D

Muhamad Zaki Zafir said...

mase sy dulu sorang2 je sunat kt hospital.tp xdela sorg2 sgt.ade la 4 org nurse duk observe skali kt sblh mase sunat tu.heh sebuk je. :D

happy birthday utk cik ayah ya. ;)

taz said...

zaki; hehee. mesti malu kan? :P

KizZ said...

Hepi besday budak2 comel..ehehe...

taz said...

kecik; hehe. birthday amirul je. bukan semua :)

cikCEPET said...

eppie bzdei jgk tuk papa taz :)

fyna said...

nice pix....
eehh...epy bezday to ur dad k..

Heidi Shafiq said...

happy birthday ayah!!

eh silap~

happy birthday pakcik!!

:)