Friday, May 21, 2010

Day 01 - Your Favourite Song

Kalau cakap pasal lagu, sumpah panjang gila entry ni nanti. Sebab i ni sangat sangat sangat universal. Semua layan kecuali dangdut. haha. i bg lagu favourite i mengikut category lah :)

First, lagu Inggeris. Banyak gila i suka. Tapi dua lagu all time favorite i adalah ini.





Lain lain lagu Inggeris;

1. Frente! - Bizarre Love Triangle
2. Nightmare of You - I Want to be Burried in Your Backyard
3. Boxcar racer - There Is
4. Indecisive - White Roses
5. Angel and Airwaves - The Adventure
6. Semua lagu Eisley
7. OST New Moon :)

Dan banyak lagi. Susah la nak tulis semua. Memang banyak lagu i suke :)

Sekarang lagu Melayu pulak. Dah nama pun orang Melayu mesti lah dengar lagu Melayu kan? Tapi sejak kebelakangan ni i dah jarang dengar radio so taktau perkembangan lagu2 baru. Ok, ni lagu lagu Melayu yang i suka.



Lagu Nabil ni i suka sebab lirik dia sangat relax and rentak dia sangat best yawww! hehe. Lepas tu lagu ini,











Apasal semua lagu zaman i sekolah rendah je ni? Hahahaha. Sengaja nak mengimbau kenangan. Tapi seriously, I lagi suka dengar lagu lama dari lagu-lagu baru. Sebab lagu-lagu lama memang terbaik. :)

Emmm. Lagu band-band indie pula i suka lagu-lagu Bittersweet, Oh Chentaku, The Sallys, Bliz, etc.





Ok last sekali, tak lengkap la kalau takde lagu Korea kan kan kan? Kahkahkah. Ini lah penyebabnya kenapa i dah lama tak dengar radio and taktau lagu-lagu baru T______T. Sebab sekarang i asyik dengar lagu mereka. Kalau tak dapat A subject Korea sem ni taktau lah nak kata apa. Tapi memang susah la. Haih. Kan best kalau dia ajar pasal artis dan lagu. Mesti boleh A+++++. Hahaha. Ok ni antara lagu yang i suka.







ok malas dah nak cari kat Youtube. hehe. I suka Bigbang, 2PM, SNSD, BEAST, Mblaq, FT Island, 2NE1, Kara, dan lain-lain. Bye.

Wednesday, May 19, 2010

Angkara Kopi :(



Tadi ayah i suruh buatkan kopi. Sebagai anak yang
tak berapa cemerlang, i pergi dapur buat kopi. Ntah macam mana kopi tu boleh tertumpah kat atas handphone i yang berada elok sekali di sebelah teko tersebut. Kenapa la beliau memilih untuk duduk disitu? Kenapa? Kenapa? dan KENAPAAAAAAA???? Walaupun kopi berbau sedap, malang tetap tidak berbau T_______T

Ok dah. Cukup sedih sedih. I nak happy happy pulak. Tadi i dapat idea dari blogger cantik cik Awin, untuk menyertai 30 Days Project beliau. Jadi, adalah idea i nak update apa time cuti yang bosan ni. Kat bawah ni adalah senarai perkara perkara untuk di update dalam 30 Days Project tu. Weehheee. Tak sabar :D

Day 01 — Your favorite song
Day 02 — Your favorite movie
Day 03 — Your favorite television program
Day 04 — Your favorite book
Day 05 — Your favorite quote
Day 06 — Whatever tickles your fancy
Day 07 — A photo that makes you happy
Day 08 — A photo that makes you angry/sad
Day 09 — A photo you took
Day 10 — A photo of you taken over ten years ago
Day 11 — A photo of you taken recently
Day 12 — Whatever tickles your fancy
Day 13 — A fictional book
Day 14 — A non-fictional book
Day 15 — A fanfic
Day 16 — A song that makes you cry (or nearly)
Day 17 — An art piece (painting, drawing, sculpture, etc.)
Day 18 — Whatever tickles your fancy
Day 19 — A talent of yours
Day 20 — A hobby of yours
Day 21 — A recipe
Day 22 — A website
Day 23 — A YouTube video
Day 24 — Whatever tickles your fancy
Day 25 — Your day, in great detail
Day 26 — Your week, in great detail
Day 27 — This month, in great detail
Day 28 — This year, in great detail
Day 29 — Hopes, dreams and plans for the next 365 days
Day 30 — Whatever tickles your fancy

Ehehehe. Lepas ni tiada lagi alasan untuk labah labah bersawang dekat blog i. Terima kasih Awin comel :)



Monday, May 17, 2010

Sumpah taktau nak bagi tajuk apa.



Sumpah taktau nak update apa. Bila dah lama tak update ni, semangat blogging memang nipis T___T

I janji akan start blogging balik bila dah habis marathon cerita Adamaya dengan baca novel Lagenda Budak Setan yang ada 600++ muka surat tu. hehe.

Tadi jalan2 dekat facebook i ternampak benda ni ha.


Sumpah best kalau dapat. Boleh main make up2. Kahkahkah. Seriously, kalau dekat Segamat dulu, i rajin la jugak hari-hari pergi kelas, kalau tak hari hari pun, selang sehari, i make up pakai eye shadow lah eyeliner lah. Tapi lipstick tak lah sebab i pakai Lipice je :) Light make up je la. Yang nampak natural tu. Tapi sekarang ni, sumpah malas. Pakai eyeliner dengan Lipice je. Eyeliner pun kalau rajin. Kalau malas, Lipice je. Kalau muka ni tak jadi pucat macam orang baru lepas merentas desa, sumpah, Lipice pun malas nak pakai T___T

I rasa make up ni ok kualiti dia sebab i dah tegok dekat Youtube. haha. Boleh la suruh ibu i beli. Dia kan nak jadi mak andam :P

Ok lah. Tu je nak cakap. Sesiapa baik hati sila lah bagi i hadiah Manly 120 pallette eyeshadows tu. heheheee


Tuesday, May 11, 2010

Ask. Me. Anything.



Ehem ehem. Testing update. Testing testing. 123.

YES!

Ask me anything people. :) Saya dah create account formspring. Saja nak tengok best ke tak. hehe. Anyway, saya dah start cuti sem. Rinduuuunye nak blogging macam dulu. T____T

Ok. Geli guna 'saya saya'. Bye korang :)