Sunday, January 23, 2011

Restoran arab + Contact Lens made in Korea.

Malasnyaaa nak balik rumah sewa. Esok dah start kelas. Haishh. Macam mana la nak berjaya sem ni kalau asyik malas je. Nak tak nak kena baik petang ni jugak. Tak boleh nak mengada² nak balik esok pagi. Mentang² kelas Korea pukul 8.30 dah tunda hari Khamis an. Mula ah nak mengada² balik pagi Isnin. Banyak kerja nak kena buat. Pos resume untuk praktikal next sem, assignment FAR, assigment MAF dan macam² lagi. -___-

Sebenarnya nak cerita hari tu i bawak ibu dengan kakak makan dekat restoran arab belakang blok rumah sewa i. Hihi. Tapi bila makan dekat situ teringat arwah Tokbah. Mesti dia suka sebab banyak makanan favorite dia kat situ. Rindunyee arwah Tokbah. Hmm. I makan Shawama Mix plate, kakak i order Sandwich apa ntah. Dia ada dua option. Chicken or Lamb. Tapi kakak i mengada nak mintak mix jugak. Hehe. Nasib baik dia boleh buatkan. Ibu pulak makan Spaghetti Lahhm apa ntah nama dia. Hehee.

Ni i punye. Dapat makan 1/3 je sebab banyak gilaa. Kalau nak order ni makan untuk 2 orang yang perut macam i ok la jugak. Perut kecik tapi tembam jugak. Kesiannn

Ni kakak i punya. Rasanya macam yang i order jugak tapi dia just balut dengan roti pita tu jee. Tapi i punya ada tambah fries. Heee.

Suasana kedai.

Ibu punya spaghetti terlupa pulak nak snap gambar sebab sampai lambat semua orang sibuk tengah mentekedarah. HAHA. Ni dah 2nd time i datang sini. Tapi masa 1st tu sebab nak buat lakonan untuk kelas Korea kitorang. Berlakon kat sini. Hihi.

Lepas makan tu i pergi kedai optical sebelah restoran ni. I beli color lens. Sem lepas punya color lens dah buang. Lepas tu i pakai clear punya. I beli jenama Blincon. Made in Korea. Diameter besar punya. 14.5mm. Hihi. Mata i fake ye lepas ni harap maklum. Nak berangan mata macam barbie doll jap. HAHA.

I harap yang i beli ni selamat je. If beli dekat kedai optical InshaAllah selamat sebab dia ada lesen yang sah sebab tu dia boleh jual dekat kedai optical. Orang kedai tu cerita kalau beli yang pelik² ni bahaya sikit sebab ada yang made in China. Lepas tu ada pulak yang buat lens tu guna plastic recycle sampah sarap. OH TIDAK! Takutnyeee. And ada jugak yang tak guna system coated lepas tu warna dia boleh luntur masuk dalam mata. Kalau korang rasa lens tu nipis, hati² lah ye. Beli kalau korang rasa selamat. Periksa dulu dia ada safety certificate ke tak. Lepas tu kan, yang best tu, cina tu bagi datang cuci lens yang i beli tu 2 minggu sekali dengan percuma. Hihi. Seronoknyaaa.

Lepas tu, pergi dentist sebab kakak i ada appointment. Best ah dia nak pasang braces. Tunggu punya tunggu appointment pukul 6 tapi doc tu datang pukul 6.30. Hehe. Doc tu saudara² kitorang jugak. Dr. Faizal. Dekat je klinik dia dengan rumah sewa i. Biasalah kalau dah tunggu lama² tu tak sah kalau tak kameragedik.

Ibu yang disayangi. Ececeyh bodek. :P


Seronok pulak rasa bila dah cash out nuffnang, earning cepat naik. Hihi. Ok lah. Thanks for reading. Bye! :)

8 comments:

Hanim Ma'mun said...

teringin nak pakai contact lens tapi takut nak pakai huuuhu T__T

mishl i n z said...

taz, tue c.lens ada power tak? how muct it cost?

syufaa said...

huhu..risau pulak pkai lens..ade beli..tp setakat ni okay la.. :)

Dilakochan said...

RM berapa eh lens yg taz beli ni??

taz said...

hanim; hehee. kite pon dulu menangis2 nak pakai lens. susah betul nak masuk dalam mata. huhu

linz; ada power. RM50 for 3 months.

syufaa; kalau ok alhamdulillah ;)

dila; RM50 :)

StingRay said...

eh..kedai tu kat mana? nak pei pekena ni.

aku ni gila makan tortila.

habaq mai habaq mai.

mishl i n z said...

oo standard price lah tue hehe ;) nice

taz said...

stingray; seksyen 7. kat pusat komersil.