Tuesday, February 1, 2011

Bento comel.

Salam semua! :)

Korang makan apa hari ni? I makan sayur broccoli semangkuk tadi. HAHA. Bukan diet eh. I suka sayur broccoli. Goreng dengan suhun, kobis, udang etc. Memang terbaik. Ratah semangkuk terus kenyang. Hihi. Jap lagi lapar balik makan la nasi. Tapi macam biasa nasi seciput lauk pulak banyak keliling pinggan. Elakkan ayam atau daging kalau nak diet. Makan ikan lebih baik. Lebihkan sayur ye kawan². Hihii sekian saje dari Dr. Taz ;)

Tadi nak google gambar broccoli goreng saje nak menaikkan selera korang. Nak tangkap gambar yang i makan tu dah comot pulak. HAHA. Tapi google² jumpa ni.

pic credit; mymealbox

KYAAAA!! Comelnyee bento dia. Nanti kalau i ada anak nak bekal ni hari² pergi sekolah boleh? Ececeyh berangan. Tapi bagus lah sebab budak² kan senang tertarik benda² comel macam ni. Selit sayur banyak² pun dia makan jugak. Bagus untuk adik i Nabiyah yang kecik tu. Nampak sayur je tolak tepi. Sayur termasuk dalam mulut cepat² je dia keluarkan. Haihh. Macam i kecik² dulu. Tak suka makan sayur. Dah besar² ni suka pulak. :)

I suka tengok website ni sebab banyak sangat bento comel². Nak try buat tapi tak terbuat buat. Dulu Cik Ailyl update pasal bento makin semangat nak buat siap pergi Daiso cari bento box. Jumpa tapi tak beli pun sebab takde warna pink :P Lain kali nak cari lagi la. :)

pic credit; Fendi Family

Yang tadi tu buat bekal kat anak. Yang atas ni pulak buat bekal kat bapak dia nak pergi kerja. HAHAHAHAHA OK DAH CUKUP BERANGAN TU. bye! ;)

5 comments:

syufaa said...

siyes cute! bdk2 tecik cuke la mknan camni..colourful! ^_^

d_tieah said...

Kalau nasi d hias camtu, rasa sayang plak nak mkn..
Hahaha..
Owh, sgt tak gemar mkn brokoli..
Paling suka kcg pnjg msk kicap tak pun sayur cangkuk manis dgn telur..

Latest entry : Fynn Jamal nak bunuh aku?

taz said...

syufaa; bukan budak kecik je orang tua pon suka. hehee

d_tieah; hehee. broccoli sedap laaaa :P

Muhamad Zaki Zafir said...

it's ok psl banner kat sidebar tu..if that's the case, just letak dlm entry pun dah ok da ya. :)

taz said...

okei :)