Sunday, February 13, 2011

Macam dalam mimpi je

Korang nak tau tak apa dia yang macam dalam mimpi tu? HAHAHA. Selama ni i tak pernah rasa bawak kereta tapi semalam dan hari ini, semuanya bagai dalam mimpi. I kan tengah belajar kereta. Lama dah tertangguh lebih 2 tahun dah sepatutnya i dah jadi pemegang lesen kompeten tapi apakan daya, ada je halangan. Ececeyhh poyo kan. I punya cikgu yang mengajar tu pun pelik tengok i punya file tu file zaman bila entah sebab diorang dah tukar file cantik sikit sekarang. HAHAHA kesian i :P

Tapi takpe lah. I nak habiskan cepat lesen ni tak suka la tangguh² lagi pun syok pulak bawak kereta. HAHAHAHA. Masa pergi 1st class semalam, sumpah i memang taktau apa² ok pasal kereta ni. I bagitau la dengan dia i taktau langsung. Masuk gear pun taktau semua lah i taktau. Lepas tu dia ajar la satu². First² tu pusing² litar tu berapa puluh kali entah pusing. Nak biasakan diri lah katakan. Pegang stereng pun goyang² lagi. Kejap kekiri kejap kekanan. Haihh.

Susah la nak kawal clutch brake dengan minyak tu. Sumpah tension. I asyik terlepaskan clutch secara mendadak pastu mati enjin. Tapi bila lepas slow² plak dia macam taknak jalan. Hishh. Tension ok tensionn! Tapi dah lama² sikit ok lah. Alhamdulillah :)

Semalam kan, kelas pertama je dia dah suruh i pergi bawak atas jalanraya. Terkejut i kot. I ingat dia main² rupanya dia cakap betul². Macam nak menangis pulak i rasa. Buatnya i terlanggar kereta, terlanggar divider apatah lagi terlanggar orang. I nak buat macam mana??? T____T Tapi dia cakap relakss, cool, slow down. Hehee. I pun cuba lah relaks. Lalu je dekat bonggol ambik kau enjin pun mati dekat situ. HAHAHAHA. Kereta lain tengok je kan. Kereta belakang dah potong². Nasib baik lah cikgu i baik tak marah². Salah apa dia senyum je. Dia ajar pun bagus. Alhamdulillah i dapat cikgu macam tu. Sebab kalau i dapat cikgu garang, mesti susah i nak belajar sebab takut².

Itu je i nak cerita. Ingat nak book kelas next week tapi ada modul. Risau pulak i kalau terlupa nanti. Okaylah. Thanks for reading. Byee ;)



Sweet kan kitorang nih? HAHAHHA. Ok byee!


10 comments:

WZulhilmi said...

Nasib baik lah dpt yg baik klu yg kaki bebel.. mmg tension..

taz said...

WZulhilmi; Tau takpe. Syukur Alhamdulillah :)

.:padie_eyla:. said...

haha. bagus2. lepas dapat lesen boleh merayau puas puas.! hak3

Redbloodsnow said...

eeeee comelnyerrr tazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. jeles akak tgk.

taz said...

hehee. thanks kak :)

Nurain Hasan said...

kamu tu yg comell!

Muhamad Zaki Zafir said...

dlu masa bljr kete alhamdulillah dpt cikgu cool even cikgu laki. :)

tp masa jpj test lak dpt tester x cool.bnda kecik pn teruk kena maki.tp dia bg pass jgk.ngam2 je la. :D

taz said...

Nurain Hasan; hihiii. mekaseh ;)

Zaki; ni yang cuak ni nak kena test :(

EJA said...

suka tengok pic awak pakai spek tu..cun!

cik EPAL said...

goodluck masa test nanti =)