Wednesday, February 2, 2011

Surprise Birthday Party yang tak berapa jadi sebab abang masuk wad T_T

Salam semua! Semalam birthday adik i, Ain. Kitorang nak celebrate lah kan. Alang² tu celebrate sekali birthday abang i, Hafiz. Birthday dia on 7th February nanti tapi dia ni susah sikit sebab kerja so celebrate lah sekali. Banyakk sangat juadah kitorang buat dari petang tu. Excited lah kan nak celebrate birthday siblings. Hehee. I goreng ayamas crispy tu sampai 6 packets. Lenyek² kentang nak buat mashed potato apa semua. Yang lain kemas² rumah and buat apa yang patut. Hihi.

Masa tengah siap²kan semua tu, abang i call ibu nak ajak teman dia pergi klinik. Actually hari sebelum tu dah pergi i temankan. Dia kena athma attack. Doc pun bagi MC dua hari. Maybe semalam bertambah teruk so dia nak pergi lagi lah kot. So, ibu pun tinggalkan lah kerja pas kat kitorang anak² dara dia ni.

Bila dah siap semua, tunggu uncle, auntie, cousins semua datang. Bila diorang dah sampai, ibu tak balik² lagi. Kakak i call, ibu cakap kena bawak Hafiz pergi hospital. Terkejut lah semua orang. Tak pasti lah kenapa. Ibu cakap abang i maybe paru² dia kena jangkitan kuman. :(

Kitorang pun teruskan je la sesi makan² tanpa ibu dengan abang i. Malam tu ibu balik. Abang i pulak kena masuk wad. :(

I snapped pictures untuk update pasal menu masa birthday party. Alang² tu boleh abang i tengok sekali what we have prepared for him. :)

Nasi goreng pedas gila tapi sedap!

Ayamas crispy yang dah kena belah dua. Hihii.
Kitorang memang suka pecah belahkan ayam ni sebab takut dalam dia tak masak.

Nugget ayam and jejari ayam. Euww! Bukan jari ayam ok!

Fries!

Homemade mashed potato! :)

Kuah dia ibu buat. :)

Homemade coleslaw :)


Chocolate Indulgence from Secret Recipi :)

Zoom in.
Jo tu Ain. Nama manja beliau. HAHAHA :P

Sumpah sedap kek ni tapi kalau makan banyak² sumpah muak.

For my brother. GET WELL SOON! :)


11 comments:

syufaa said...

happy birthday utk dorang! ^_^

.:padie_eyla:. said...

wuuaa. kalau abg taz tengok nieee. menanges die. hehe. smoge cepat sembuh abg taz.! hepi bsday adek taz! hehe

azalia hjsalleh said...

sedappppppppnyaaaaaaaa
x thn tuh part homemade mashed potato tuh
nampak sgtttttt delicious

farhana said...

wowww sedpnye kek
thnx for visiting my blog dear :)
happy bfday for them

EiyraSyraLola said...

Get well soon adik beradik Taz!

Sedapnye kek.. huhu

Nzyrahun said...

nazyrah doakan abang kak taz sehat ye

saraeisyabalqis said...

semuga cepat sembuh:(

taz said...

syufaa; thenkies :)

padie_eyla ; hehee. mestila terharu tengok usaha kitorg :P

azalia hjsalleh ; resipi ibu :)

farhana; welcome :)

EiyraSyraLola; welcome ;)

Nzyrahun; thanx syg :'(

saraeisyabalqis; aminnn.. thanks :)

Ratu Sulaman said...

boley buka kfc sendiri ni... XD

taz said...

hihi. tau takpe. macam menu kfc dah kan :P

sitihanisahali said...

halamak...Chocolate Indulgence ......sodap nyee... ;D