Thursday, May 26, 2011

Day 13 - A fictional book

Assalamualaikum :)

Hari ni i nak sambung 30 Days Project yang dah lama tergendala. Last i tinggal hari tu ialah pada tarikh 21 Disember 2010. Nampak tak ke-loser-an disitu? Oh tak. Nampak tak ciri² Queen of Procrastination? Sekarang i nak berubah ni. Kadang² benci dengan perangai sendiri yang suka tangguh² kerja sampai akhirnya menyusahkan diri sendiri. I nak berubah. Dah la nak start kerja. Ececeyy. Sedap pulak dengar nak kerja. I nak start practical, so perangai² negative macam tu kena buang. I nak mendisiplinkan diri untuk kesenangan sendiri. So, setiap hari, or maybe kalau i takde idea, selang sehari i akan buat 30 Days Project ni sampai habis. And it is one of the way for giving myself a discipline challenge, okay? :)

Today will be about a fictional book. Dulu masa sekolah i confuse fiction dengan non-fiction tu apa. I ingat kalau fiction tu yang fact and non-fiction tu bukan fact. Nampak tak lurus bendul kat situ? Ye lah. Sebab ada perkataan 'non' so i macam confuse lah dulu. So adik², kalau nak lebih faham, dengan lagu terbaru BEAST okay? HAHAH. #merepek

Kat sini i pilih beberapa buku yang i betul² ada baca. I ni jenis susah nak start baca buku or novel. Sebab perangai suka tangguh² tu laa. I nak baca sangat, tapi tak baca². Korang faham tak betapa kritikalnya penyakit i? Tapi ada 2,3 jenis buku yang i ada betul² baca.


pic courtesy; Google

Novel² Ahadiat Akashah. Masa sekolah menengah i memang suka gila kot.
Bukan Pilot Cafe je. Banyak lagi tauu.


pic courtesy; Google

Kecik² dulu kakak i la yang kumpul buku ni. I tumpang baca je. Mula² Sweet Valley Jr, lepas tu Sweet Valley High etc. Dia ada peringkat² dia. Sesuai untuk semua peringkat umur.



Yang ni malas nak cerita panjang. I memang Conan-freak.
Sila rujuk Day 12 - What Tickles Your Fancy kalau nak tau.

Till then, bye and thanks for reading :)


4 comments:

Ahn said...

aku lak kumpul dragon ball z.
sume chapter ade!hoho

Taz Jaafar said...

takyah kumpul semua. baca online jew :)

Adam Roslan said...

Kalau bagi Shin Chan mau lah baca. Haha.

Secret Recipe Malaysia Nafi Kek Ada Unsur Babi

Ahn said...

ni dari std4-form1 kot. mane ade on9 manga maa...aha..
tp aku on9 manga slamdunk.sdp gak.