Tuesday, May 31, 2011

Where's Your National Pride, ELFs?


Assalamualaikum. I nak sambung sikit pasal previous entry. As y'all know, i pun tak sebelah mana² pihak. Mila and Rody tak bersalah pun pada asalnya. Okay, to make things clear, first, Rody tweet pasal dia nak pergi toilet tapi kena tahan. And he cursed -not to our SUJU but to the organizer, orang bodoh je yang salah faham tweet tu tau nak bash je tanpa usul periksa. And Mila pulak, sebagai rakan artist, merasa benda yang sama - artis local di anaktirikan. Pun, kena bash jugak sebab orang tak faham pakai Twitter ingat dia yang tweet marah² tu padahal she just replied Rody's tweet. Get it? Pergi deactivate la account Twitter kalau tak reti guna. And the things got worst bila Mila mengadu dekat Azwan Ali, yang satu Malaysia pun tau mulut dia macam mana senang² nak menganjing kan orang. Dan perang mulut antara ELFs dan artis Malaysia pun berlanjutan.


To so-called ELFs out there, perlukah korang nak translate all the tweets, post it in an international forum, bashing our very own artist and let all people around the world read and expecting, they will congratulates you for being such an angel for protecting our SUJU? Is that what you want? Orang luar akan memperbodoh² kan kita balik for sure. Buat akaun FB anti Mila, anti Rody, puas ke hati korang? Where's your national pride? Orang luar akan ingat kita ni sangat sempit pemikiran, tersangat obses dengan sesuatu sampai sanggup ketepikan apa yang kita perlu jaga.

Macamana kalau SUJU sendiri tau pasal ni? Of course they will know sebab korang dah dengan baik hatinya tolong translatekan and post dekat sini. And mungkin sebab ni, takde dah SS4 and seterusnya untuk korang. Puas hati? SUJU pun mesti tak suka kan ELFs gaduh² macam ni sebab diorang. 'ELFs memang scary', nak orang branding kita macam tu? Korang nak ke orang bunuh diri sebab ELFs lagi? Come on guys. Don't act childish. This is not the way to protect our oppa. Mila dengan Rody dah minta maaf kan? Mila sampai tutup akaun Twitter sebab tak tahan dengan ELFs. Dan lagi satu, please stop all these things. Being an ELF is about having an EverLasting Friendship with other ELFs. Tapi kalau ELFs ramai perangai macam ni, i sedih :'(

Okay tu je nak cakap. Peace.

Nak baca thread yang buat i marah, baca sini.

Komen² yang korang kena baca supaya sedar diri.









fishiee ;)


4 comments:

abeq89 said...

gud gud

anish said...

seriously. taktahu sampai melarat macam ni. huuu tak boleh sampai SUJU tau pasal ni, taknak la sampai takde supershow4 T_T

hopefully diorang stop lah benda2 cani. huhu..

NANA said...

sy dah baca dah link tuu . gilaa bodoh orang yang tulis tuu . diaa nak memalukan orang Malaysia ke ape ? Nak minat artis luar pun janganlah sampai memburukkan nama malaysia =.=" . orang akan ejek dye balik . lupa diri gamaknya . Yang dye pergi translate semua artis tu cakap apesal . tak malu ke . Aduihhh . panas jugak sy baca . Kalau ikutkan saya pun marah azwan ali ckp mcm tu psl SUJU , tapi ape ELF buat nii .. dah melampau la . sampai translate . agak2 la..

sizuka[Izzati] said...

meroyan tak habes lah dorg nih.sabor je lah.