Sunday, January 23, 2011

Restoran arab + Contact Lens made in Korea.

Malasnyaaa nak balik rumah sewa. Esok dah start kelas. Haishh. Macam mana la nak berjaya sem ni kalau asyik malas je. Nak tak nak kena baik petang ni jugak. Tak boleh nak mengada² nak balik esok pagi. Mentang² kelas Korea pukul 8.30 dah tunda hari Khamis an. Mula ah nak mengada² balik pagi Isnin. Banyak kerja nak kena buat. Pos resume untuk praktikal next sem, assignment FAR, assigment MAF dan macam² lagi. -___-

Sebenarnya nak cerita hari tu i bawak ibu dengan kakak makan dekat restoran arab belakang blok rumah sewa i. Hihi. Tapi bila makan dekat situ teringat arwah Tokbah. Mesti dia suka sebab banyak makanan favorite dia kat situ. Rindunyee arwah Tokbah. Hmm. I makan Shawama Mix plate, kakak i order Sandwich apa ntah. Dia ada dua option. Chicken or Lamb. Tapi kakak i mengada nak mintak mix jugak. Hehe. Nasib baik dia boleh buatkan. Ibu pulak makan Spaghetti Lahhm apa ntah nama dia. Hehee.

Ni i punye. Dapat makan 1/3 je sebab banyak gilaa. Kalau nak order ni makan untuk 2 orang yang perut macam i ok la jugak. Perut kecik tapi tembam jugak. Kesiannn

Ni kakak i punya. Rasanya macam yang i order jugak tapi dia just balut dengan roti pita tu jee. Tapi i punya ada tambah fries. Heee.

Suasana kedai.

Ibu punya spaghetti terlupa pulak nak snap gambar sebab sampai lambat semua orang sibuk tengah mentekedarah. HAHA. Ni dah 2nd time i datang sini. Tapi masa 1st tu sebab nak buat lakonan untuk kelas Korea kitorang. Berlakon kat sini. Hihi.

Lepas makan tu i pergi kedai optical sebelah restoran ni. I beli color lens. Sem lepas punya color lens dah buang. Lepas tu i pakai clear punya. I beli jenama Blincon. Made in Korea. Diameter besar punya. 14.5mm. Hihi. Mata i fake ye lepas ni harap maklum. Nak berangan mata macam barbie doll jap. HAHA.

I harap yang i beli ni selamat je. If beli dekat kedai optical InshaAllah selamat sebab dia ada lesen yang sah sebab tu dia boleh jual dekat kedai optical. Orang kedai tu cerita kalau beli yang pelik² ni bahaya sikit sebab ada yang made in China. Lepas tu ada pulak yang buat lens tu guna plastic recycle sampah sarap. OH TIDAK! Takutnyeee. And ada jugak yang tak guna system coated lepas tu warna dia boleh luntur masuk dalam mata. Kalau korang rasa lens tu nipis, hati² lah ye. Beli kalau korang rasa selamat. Periksa dulu dia ada safety certificate ke tak. Lepas tu kan, yang best tu, cina tu bagi datang cuci lens yang i beli tu 2 minggu sekali dengan percuma. Hihi. Seronoknyaaa.

Lepas tu, pergi dentist sebab kakak i ada appointment. Best ah dia nak pasang braces. Tunggu punya tunggu appointment pukul 6 tapi doc tu datang pukul 6.30. Hehe. Doc tu saudara² kitorang jugak. Dr. Faizal. Dekat je klinik dia dengan rumah sewa i. Biasalah kalau dah tunggu lama² tu tak sah kalau tak kameragedik.

Ibu yang disayangi. Ececeyh bodek. :P


Seronok pulak rasa bila dah cash out nuffnang, earning cepat naik. Hihi. Ok lah. Thanks for reading. Bye! :)

Saturday, January 22, 2011

Pemenang Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest :)

Salam korang! :)

Mesti tak sabarkan nak tau siapa pemenang cabutan bertuah contest hari tu. Ramai jugak yang join. Ada 51 orang. Thanks banyak² sebab support :) Disebabkan i announce lambat, i ada tambah lagi 5 klip comel untuk hadiah saguhati. Hadiah biasa² je harap korang suka. :) Mintak maaf banyak² sebab lambat.

Banyak sangat tips belajar yang korang bagi kan. Nanti i nak buat summary untuk semua orang. And kalau yang lain² tu nak tengok, dekat sini ada semua link peserta and korang boleh la tengok apa tips² study yang diorang share tu :)

Ok sekarang masa yang dinanti² semua. Pemenangnya ialah;

1st ; Syufaa
2nd; Miera Momo Chan
Saguhati ; Norafifah Roshman, lynn azlina, Hana Kirana, ZuraZari, Nick Zana

I harap semua puas hati tau. I dah cakap hari tu i pilih pemenang dengan cabutan bertuah. Nak pilih² mana terbaik, i rasa semua dah bagi yang terbaik kan? Thanks sebab sudi kongsi benda baik dengan blogger² lain. Nak tau tips² study yang lain, klik je link yang ada dekat sini.

Kepada semua pemenang, sila email nama penuh dengan alamat dekat fantaghiro_68@yahoo.com.

Thanks for reading. Bye! :)


Friday, January 21, 2011

Esok pengumuman pemenang contest.

Hai semua! :)

Sorry sangat² tak dapat update cepat sikit. Rumah sewa still belum pasang wireless. Dah daftar tapi tak datang² lagi. Promote punya lah beria tapi nak datang pasang susah bebenar. Haishh. Hari ni i baru balik rumah. 2 minggu dah tak balik. Rindunyeeee kat family T-T

Mesti korang tertunggu² kan siapa pemenang contest. Hihi. Esok i announce ok :) Thanks kepada semua yang dah join. I announce esok malam tau. Sementara tu, cek balik nama korang ada dalam senarai ke tak. Sebab takut ada yang tertinggal. Kalau yang tinggal komen tu, InshaAllah nama korang ada. Yang join tak bagitau tu, cepat² bagitau i eh :)

Ok tu saje. Bye! :)


Saturday, January 15, 2011

Contest for you all :)


Sticky Mode Entry.
For Latest entry, please scroll down.
Thank you!

Hai korang! :)

Ok tak i punya layout baru? Sumpah dah banyak kali i tukar layout. Yang ni la paling puas hati sebab simple and i suka sangat header atas tu. HEHE. Dari dulu i nak header macam ni. Clear takde background. Bak kata Cik Epal header macam ni nampak professional. KAHKAHKAH. Professional sangat sampai nak buat tulisan macam tu je pun dah kena tanya ABANG YOUTUBE. Nampak sangat i ni zero pasal Photoshop. Nasib baik ABANG YOUTUBE sudi ajar. Lebiu so much lah!

I nak simple² je sebab nampak nice. TAPI! Colourful itu penting. Hehe. Siapa nak i tolong buatkan header macam atas ni? tetiba rasa rajin pulak nak tolong buatkan. HAHA

Eh i nak update pasal contest ni. Sori sebab lambat. I nak update hari tu lagi tapi ada problem. Problemnya cousin i pinjam USB handphone sekarang pun tak bagi lagi and dengan murah hati i email je gambar dari handphone ke email. Baik kan? HAHA *orang baik tak mengaku baik melainkan dia tu perasan baik*

Ok ni hadiah²nya :)



1st prize; Shawl Gipsy, Komik, Klip riben :)
2nd prize; Shawl , Klip riben :)
Tarikh tutup; 15 Januari 2011

Syarat
² penyertaan senang saje.


1) Korang mestilah kena buat pos pasal entry ni kan? Semua contest korang join pun selalunya macam tu la. Tajuknya yang kena letak ialah Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest :)

2) Letak gambar atas tu dengan link ke contest ni sekali.

3) Bagitau tips
² belajar yang efektif bagi korang. HAHAHAHA. Senang kan?



Sesiapa pun boleh join asalkan ada blog. Bukan follower i pun boleh join. I buat contest ni untuk 2 kebaikkan. 1st, sebab nak kenal blogger² lain. 2nd, kita boleh share² tips belajar dengan semua orang kan? I pun dah nak start semester baru. Jadi, mana tau tips² korang tu boleh mendatangkan manfaat dekat i sem depan. Bukan untuk i je, semua orang pun boleh guna tips² u all yang bijak² ni :)


Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah yang dibuat. I tak boleh nak pilih mana yang terbaik sebab i tau semua tips
² yang korang bagi mesti terbaik punye kan? Siapa yang bertuah dapat la hadiah tapi niat jangan la nak menang je. Niat kita nak share sesuatu yang baik :)


Ok itu saje. Sesiapa dah join tinggalkan link dekat komen. Kalau dekat shoutbox kang terlepas pandang pulak. Thanks for reading and bye :)

p/s; I edit muka tu sebab rasa malu pulak bila tengok muka sendiri kat blog org lain nanti. HAHAHA


Senarai nama peserta cek kat sini :)


Saturday, January 8, 2011

Minggu Pertama Semester Baru

Sekarang i ada kat rumah. Bukan rumah sewa dekat Shah Alam tu. Ni rumah i lah yang dekat Puchong. Hehee. Hari Sabtu kan. Assignment tak banyak lagi curik kesempatan balik lah jawabnya. HAHA. Oh sebenarnya kerja dah banyak tapi buat² tak perasan sebab kalau minggu pertama semester baru memang bukan Taz la kalau duduk rumah sewa time hujung minggu. Mesti kena balik rumah punya. Lepas ni mungkin dah susah nak balik. Ayat poyo je kan. Kalau dah susah macam mana pun bukan dia pedulik. Balik tetap balik. Rumahku syurgaku.

Minggu pertama All iz well. HAHA. I dapat tiga orang housemate baru. Semua baik² belaka. Tessa, Alya, and Kak Ana. Tessa dengan Al student mass-com. Muda lagi baru sweet19. I pulak sweet23. Sweet lah jugak kan *buat muka kesian*. Kak Ana pulak senior i. Seronoknya lah dapat housemate same course. Tapi beliau Part8. I part 6. Hehee. Tapi tak mengapa. Dia mesti pandai boleh mintak tunjuk ajar nanti :)

Kelas pulak, semua lecturer ok. Cuma satu lecturer je i tak jumpa lagi. Lecturer BEL499 (COMMUNICATION AND INTERPERSONAL SKILLS). Masa kelas hari tu dia tak datang. I pun tak datang sebab pergi seminar. Rajin kan i. HAHA. Lecturer yang lain semua dah jumpa dah. Eh tapi tapi tapi lecturer Korea i pun tak datang hari tu. Tapi i kenal dah lecturer tu. Kat UiTM tu sorang je kot lecturer Korea. Hehe. Rindu pulak dengan beliau.

Sekarang cerita pasal jadual pulak. Jadual tak berapa best. Mungkin sebab ada kelas petang, ada gap antara kelas, and tak menepati citarasa. AMBOIII. Haha. Nak jadual best buat universiti sendiri la. Tapi nasib baik takde kelas petang Jumaat. Syukur Alhamdulillah :')

Hari Ahad hari tu kan Shamilla kekasih hati hantar i balik. Lepas tu kan, i belanja lah dia Kenny Rogers. Lepas tu kan, i teman dia pulak beli buku sekolah untuk adik dia. Lepas tu kan, lepas tu kan, i beli nii. Hihii


Cantik tak cantik tak? :) I beli dekat satu kedai kasut ni depan Mydin. Murah je. RM18. Dah murah i sapu je la terus kan. Dah la comel. Hihi. Shamilla pun tegur. Asal keluar dengan dia je mesti nak beli kasut. HAHAHA. Sorry lah yunk. I memang tak boleh tengok benda cantik comel ni. Saje nak tayang kat blog. Kat Twitter dah. Facebook dah. Siap buat profile pic lagi. Hari tu first day i buat pakai pergi kelas. Mak aih terus lenguh kaki dua hari. Sebab fakulti i kan kat menara. Panjat bukit panjat tangga. Dah sebulan lebih berehat kat rumah terus terkejut urat kaki. Pastu gatal pakai wedges. Ambik kau. HAHAHA.

Ok lah. Itu saje untuk hari ni. Bye! Thanks for reading :)

Senarai Peserta Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest :)

Thanks kepada yang dah join! :) Tarikh tutup ada lagi seminggu yang belum join, sempat lagi nak join.

Thanks. :)

Sunday, January 2, 2011

Short update sebelum balik Shah Alam.

Tolong jangan mencarut kat sini! :P

Salam korang! :)

Ok yang ni betul² short. I dah nak balik Shah Alam petang ni. Esok dah start sem baru. Dah start kelas apa semua lah. Haish! Banyak benda hutang dengan korang. Nanti next entry i update list peserta contest ok? Jangan risauu. Heee. Kalau korang notify dekat komen memang i tak terlepas pandang ah kecuali kalau dekat chatbox. Memang takut terlepas pandang. Sila take note yee. :)

And lagi satu tutorial nak load lagu dekat game karaoke Ultrastar yang i dok heboh² dulu. Ramai tanya kat formspring lah, twitter lah. Sorry banyak² tak sempat buat. I dah printscreen semua dah apa yang patut tapi tak buat entry je lagi. I janji i buat ok! :)

And sesiapa yang mintak i buat header macam i punya kat atas tu nanti i buat bila ada masa. Sekejap je tu 5 minit dah siap. HAHAHA. Tapi kerja asyik bertangguh ni lah jadinya. Taz taz..

Ada customer mintak buatkan card tapi i tak dapat buat lagi sebab barang semua ada kat rumah sewa. I nak text dia tapi nombor hilang. Please kalau u terbaca ni text me balik :(

And lagi satu thanks banyak² dekat Wan Hazel sebab buatkan i header yang cantik superb nih! Hehehee. Nanti i guna bila nak tukar layout baru :)


Ok itu saje. Thanks for reading and bye! :D