Wednesday, July 27, 2011

Wednesday, July 20, 2011

#WW5 Wordless Wednesday (5)


It's not even a picture. kbyee.


Wednesday, July 13, 2011

Sunday, July 10, 2011

Kulit Babi.


Assalamualaikum.

Hai readers! I baru je update pasal wallet yang I baru beli tu kan? Tadi abang I tengok² la. Punya la lama dia belek kan. Dia memang suka menyelongkar wallet nak cari mana tau ada gambar boyfriend ke, boleh dia buat bahan tunjuk kat semua orang. Haihh. Ok tu bukan point sebenar yang I nak cerita. Dah dia belek² tiba² dia bising kat I cakap wallet tu dari kulit babi. I pun terkejut lah kan. Dia suruh tengok betul² ada titik² yang membentuk tiga segi.

I pun belek² la dengan seramnya mana tau betul² kulit babi. I cari² memang banyak titik² yang rapat. Berjuta² titik tu of course la ada sesetengah yang terbentuk tiga segi. I tak puas hati i google la. I tanya orang² dekat Twitter. I upload gambar kat Twitter siap. Kawan I cakap InsyaAllah bukan kulit babi sebab titik² dia rapat² macam tu. Ihsan pakcik Google pun menunjukkan barang yang dibuat dari kulit babi macam gini titik²nya.





Takut kann? Huhu. Lepas ni kena cek semua barangan kulit yang ada dalam rumah. It's like a pattern, kita pun tak sangka rupanya kulit babi. Contoh barang Gucci yang dari kulit babi dan bukan dari kulit babi tengok bawah ni.


Yang atas ni dari kulit babi.

Yang atas ni bukan dari kulit babi.


And to my surprise, lepas google², rupanya tersangat banyak cover handphone yang rupanya dihasilkan dari kulit babi. Nauzubillah. So, please hati hati bila nak cari cover handphone.


Sila klik gambar untuk tumbesaran.

Okayy. Yang bawah ni adalah gambar wallet I. I yakin ia bukan dari kulit babi. But sesiapa yang lebih arif atau mahir nak menilai barang ni dari kulit babi ke tak, please bagi tau I ok? I taknak bawak binatang ni kehulu kehilir :(



Semoga membantu and thanks for reading! Bye :)


I'm still a blogger. A part time blogger :')

Hai semua! I taktau la ada lagi ke tak readers blog I ni. Kalau ada, memang bertuah la sangat untuk blogger pemalas yang update sebulan sekali ni. Nasib baik ada Wordless Wednesday. Terjamin la jugak blog ni update seminggu sekali :')

I nak cerita pasal aktiviti shopping online yang terbaru I laksanakan. Sebelum ni, I tak pernah frustrated dengan mana² online shop yang I pernah deal with. Tapi kali ni, emm, takde la frustrated sangat, cuma sedih sebab tak dapat apa yang I nak :(

I beli lama dah. Nak dekat sebulan tau. Excited tunggu patiently tapi at last, orang tu cakap supplier tersalah bagi stock. :( I beli wallet actually. Macam gambar bawah ni. I suka sebab dia slim macam I and I pilih pink color. Tapi last² dapat design lain T-T


Yang i dapat pulak macam ni. Dah la warna hitam macam wallet lama. I nak pink :'(




I mula² mintak dia tunjuk how the inside looks. Lepas tu dia send la gambar. And I reject sebab takde zipped compartment untuk I letak coins. I nak cari wallet baru pun sebab tu lah. Yang lama takde tempat coins. Terpaksa selit kat mana² and selalu tercicir je coins. And penjual tu cakap, ada tempat coins kat belakang. Last² I accept je la malas dah nak cakap banyak sebab dia cakap nak tunggu yang lain sampai pun lambat lagi. I terima je la mula². Few minutes lepas tu I cakap tak jadi la nak ambik yang hitam tu, and I sanggup tunggu lama pun asalkan I puas hati. Tapi dia cakap dah packing :( Semalam, parcel sampai. Dia bagi freebies sekali iaitu cincin burung hantu ni.


Mula² I tengok macam scary jee. Tapi ok la. Boleh buat takutkan budak kecik :P


Nah! My new wallet. Mula² memang tak suka. Lama² mesti I redha je. HAHA. Ada hikmahnya tu. Kita je tak nampak. Ececeyy :P Okay laa. Nanti I update lagi *kalau rajin* >__<


Wednesday, July 6, 2011