Wednesday, August 1, 2012

Day 17 — An art piece (painting, drawing, sculpture, etc.)


Assalamualaikum! Hello semua! Hihii. Bertemu kembali selepas lapan bulan :p Sebenarnya Taz nak update blog tapi asyik takde idea je. Fikir punya fikir, apa kata kita buat 30 Days Project yang tergendala tu. (dibaca : 3 Years Project) Hahahah! You know why lah kan? Dah lama nak siapkan tapi asyik tangguh-tangguh. Yeah. That's my bad habit. I'm a BIG TIME procrastinator. Talk about an art piece, I'm not born with a gifted hand to be creative, but i like handicraft! 

Okay Taz tunjuk gambar je lah. Malas nak cerita banyak. Firstly, Taz nak tunjuk hasil jahit beads dekat baju kurung. Ini masa raya 2 tahun lepas. Saje teringin nak jahit beads dekat baju sendiri. So, Taz pergi jalan-jalan dekat Plaza Alam Sentral cari baju kurung yang plain. Dah jumpa, cari beads dekat SSF pula. Dan kerja menjahit pun bermula. 





Dan kerja tangan seterusnya adalah handmade greeting cards! Heehee. Yang ni Taz pernah jual dulu. Bosan-bosan takde kerja, ambil tempahan buat kad. And below are some of the cards that I have made. 









 














Okay. Itu sahaja buat masa ini rasanya. Sehingga bertemu kembali. Thanks for reading 


5 comments:

h a p r a q said...

cantikkk...minat nak buat tapi tangan keras..hehehe...pastu x kreatif..

Taz Jaafar said...

Hihi. Thanks dear. Try je la buat mana tahu cantik ;)

Mr. Zack said...

akhirnya.. ko sambung gak penulisan blog ko. x sia2 aku promote

Mr. Zack said...

tesa

Taz Jaafar said...

Mr. Zack: Hahha! Promote la sangat!