Friday, October 5, 2012

Aidzat Fadzlee's Surprise Birthday Party


Assalamualaikum and hello! :) Selalunya benda dah jadi satu, dua bulan lepas, kadang2 nak dekat setahun pun ada, baru nak up entry dekat blog kan? Haha. Tapi harini rajin sikit. Nak update pasal semalam. Semalam, Taz dengan ex-schoolmates buat surpise untuk Aidzat, one of us jugak. Actually dia tengah study dekat UK sekarang tapi kebetulan dia balik semalam for UIA's convocation. Nabila, his girlfriend and Elli invited us, (me, Hafiz Halim, Adam Sam and Shamila) to join with the surprise-thingy. Kitorang pun apa lagiii. Hihi.

But much to my and Hafiz's disappoinment, Shamila couldn't join us :( So, malam tu Hafiz fetched me and Adam. About half an hour jugak tunggu Adam dalam kereta dekat depan rumah dia, sebab he went out buying foods for his sick mom. So, me and Hafiz had a chat about work, marriage, and all. Ada ke patut Taz tanya dia "Kalau kau la kan, nak kahwin, kau rasa berapa ribu hantaran yang munasabah?" Lepas tu dia jawab, "Tengok pekerjaan perempuan tu jugak la. Kalau menganggur macam kau ni, 5 ribu je aku bagi" Hahaha. Bongok punya Hafiz. Lepas tu dia berangan nak kahwin dengan perempuan Maghribi. Lantak kau la Hafiz. Asal tak lupa kawan sudah. Hehe.

All the way to Aidzat's house pulak, we continue our little chit chat with Adam. Okay bila Adam ada, they started to get on my nerves. Mula la nak buli Taz . Shamila takde, so, Taz sorang je la kena buli. To make them shut, Taz diam je. So diorang pun diam. Hahahah! I hate them when they tag along teasing me. Itu belum ada Aidzat lagi. Kalau tak, lagi annoying. Okay I can't say that. I love them all walaupun super annoying sometimes.

Sampai rumah Aidzat, Aidzat tidur. Elli kata dia jetlag. Oh forgot to mention, Elli is Aidzat's sister. We all went to the same school. Aidzat sebenarnya lahir tahun 1989 tapi dia budak lompat. So sebab tu la satu batch dengan kitorang. Nabila dah ada dekat rumah Aidzat. Diorang baru nak masak. So, we helped them in the kitchen. Buat spaghetti je. And Adam offered to make potato and fruit salad. Before masak tu, kitorang dah kejut Aidzat. Itu je surprisenya. Haha. Mesti dia rasa kitorang sweet datang malam-malam sambut birthday dia. Sebenarnya birthday dia 3rd October. 


Helping Elli and Nabila in the kitchen and Hafiz doing his own thing -__-


Aidzat bought us some gifts from UK. The hell is wrong with mine? Bila tanya kenapa bagi Man City, dia cakap "Kau bukan minat bola sangat kan? Ambik je la" hekeleh. Memang la Taz tak layan bola sangat tapi bila tengok bola, Taz sokong Man U kot sebab ayah Man U. Kahkahkah. Okbai.



Us girls. Nabila, Elli and me :)





There's always a Gangnam Style everywhere I go -___-
Aidzat, Hafiz, and Adam. Actually Adam is our Indian friend. Don't get confused by his name :)

Awwww :') 

Ikan bilis? Haha. Sebenarnya kitorang main teka teki. Siapa entah yang bagi teka teki "Ikan apa yang banyak kepala?'" Then Hafiz jawab, " Ikan bilis satu kilo" Hahaha. Then keluar la macam-macam teki teki yang tak logik jawapan dia. Bila taz bagi teka teki, "Macam mana manusia boleh lompat lagi tinggi dari KLCC?". Sebenarnya jawapan dia sangat-sangat logik tapi diorang bagi jawapan semua tak logik. Hahaha. And jawapan dia, lompat je la, KLCC bukan boleh lompat pun. And Adam being Adam, he said "Taz is quite genius la. When she can come out with that kind of teka teki, I was quite surprise" Adam is sooo jahat. He always find a way to tease me. Sometimes he sounds like he is complimenting, but I know exactly what he means -___- 



Awwww :')


Little surprise for Elli to. Cake tu untuk Elli jugak sebab birthday dia 30th September haritu. Nak buat surprise, dia pun surprise sama. Hehe 


Okay that's all. Mabul getaway entry is coming soon :)

1 comment:

azalia hjsalleh said...

sweetnya ada org celebrate birthday =)
comelness of the Gangnam Style